中国四六级考试网
www.china-cet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
     
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
洛基英语
精英培训
四级真题详解
·2004年1月英语四级真题详解
·2003年9月英语四级真题详解
·2003年6月英语四级真题详解
·2003年1月英语四级真题详解
·2002年6月英语四级真题详解
·2002年1月英语四级真题详解
·2001年6月英语四级真题详解
·2001年1月英语四级真题详解
·2000年6月英语四级真题详解
·2000年1月英语四级真题详解
中国四六级考试网 >> 六级考试专题
2011年6月英语六级考试答案(沪江版)
http://www.china-cet.com        来源:中国四六级考试网        发布时间:2011-06-19 09:31:01
2天记住4000单词的秘密... 点击进入!!
    

Part I Writing

标准版

My opinion on certificate craze

The growing tendency among college students to get all kinds of certificates has now evolved into a craze. Just randomly ask a student what he or she is busily engaged in doing, quite possibly, you would get the answer that he or she is preparing for a certificate of some kind. So, why's the craze?

The reason behind this phenomenon is common — the enormous pressure of finding a job. Faced with a harsh job market, most students have no choice but to seek more certificates to parlay their qualifications. Another factor is that diploma and certificates still weighs heavily in terms of signifying one's ability. For the sake of increasing their odds of landing a better job, the students are compelled to run from one exam to another.

Though I have an open mind toward the craze on certificates, I suggest that students should be more rational when it comes to certificates, since they do not necessarily tell their ability. Instead, they should be more involved in learning and capability boosting, thus, opportunities would come quite naturally.

文章点评:

这是一篇“中等偏上”的学生作文。 本文先对学生的考证热进行简介,引出全篇;接着分析这一现象背后的原因;整体看思路清晰,逻辑严密,行文流畅,句式多变,用语较为地道。

本篇亮点表达:

The growing tendency … has now evolved into…

be busily engaged in doing

The reason behind…

harsh job market

have no choice but to…

parlay their qualifications

sth. weighs heavily in terms of…

increasing one's odds of…

be involved in doing …

be compelled to do…

have an open mind toward…

capability boosting

本文有待提高之处:

1. 文章结构上,能看得出该同学试图采用议论文的“三段式”(提出问题、分析问题、解决问题)。逻辑严谨,论证严密;句式表达灵活,用语较为地道。

2. 微观语言点方面,有个主谓一致的方面的错误(diploma and certificates still weighs heavily);有些语句稍显啰嗦,比quite possibly, you would get the answer that… 大可简化成you'd most likely be told that… 更好,意思没有丝毫减损,表达力反而增强许多;另外某些用语多重复,比如job多次出现;为了避免此类现象,文中的the enormous pressure of finding a job 不妨改为 the enormous pressure of getting employed。

从整体看,本篇文章不错,值得参考借鉴,不过用于方面还有待提高。

高分版

Certificate craze

Recently the phenomenon of certificate craze has become a big concern of the public. It is also a new craze in the university, which seems like a routine activity on campus, for certificates do play a vital role when students look for a decent job.

Admittedly, there are different purposes behind this phenomenon. Some people aim at certificates because of the employment pressure. With the admission expansion of colleges, a great many graduates have to face the fierce competition in the job market. So it is the certificates that can make them more competitive. However, some others consider all the diploma and certificates important standards by which a person's ability can be measured. They spare no effort to get the certificates for the sole purpose of proving that they are qualified in a certain field. Moreover, there are those who just want to enrich their life by preparing for the certificates because they really enjoy their progress.

From my point of view, we should be more rational when it comes to certificates, since certificates do not necessarily prove one's ability. Being crazy in getting certifications blindly is nothing but wasting time. To conclude, we should focus on improving our ability but not merely getting a certificate.

文章点评:

本次六级作文探讨的是考生比较熟悉的话题——高校考证书热;本次试题延续了以往的考试风格,关注点仍然放在与学生息息相关的话题上;从选题角度来说,考生还是比较好把握的。需要注意的是由于第二部分可能需要列出多点原因,考生在该部分需要注意论述的条理性;此外,在保证句法通顺的前提下,尽可能做到表达的多样化。

首先,在考生拿到题目的时候,应该先认真审题,心里大致对接下来文章的安排有一个底。提起证书热的话,很多考生都会联想到就业压力,学校给予的压力以及学生自身的需求;因此,全文可做如下安排;

第一段,考生可以整体阐述一下该话题,陈述下目前存在的考证热现象;

第二段,考生可以对考证热背后存在的各种各样的目的进行拓展;比如说由于日益严重的就业压力,以及有的学校时不时给学生灌输的压力;或者是学生自身从身边感受到的一些压力,都可能导致考证热的产生。

第三段要求考生对于该现象给出自己的理解,考生应在这里持一种客观的态度。因为考证本身并不是一种错误,但是考生应当注意从题目“考证热”出发,重点放在“热”字上,对这一现象做出最理性的评述。

综合来讲,本篇文章观点明确,思路清晰;在第二段给出的例证具有代表性;此外,文章中有用到不少的亮点词汇;唯一比较遗憾的是,由于时间和篇幅的限制,论证的展开还未完全挖掘出来,但在如此有限的条件下,可以称得上佳作了。

外教版

The job market today is increasingly sophisticated, requiring workers to have specialized knowledge in their fields. As a result, becoming certified is a trend among today's job seeking youth. More and more people, students especially, look at obtaining certification as a means to getting a better job and, therefore, enjoying brighter future.

There are as many certificates as there are fields of study. Lawyers will take the LSAT, business majors will take the GMAT to further their study in the US, and those who study a foreign language, like English, might take the TOEFL, TOEIC, or any number of English certification exams.

Is this necessary? Or, is the “certification craze” just a trend that will eventually pass? I myself have obtained two different certifications: one in Japanese (N2) and another in teaching English as a foreign language (TEFL). Both of these certifications have been beneficial in getting good jobs.

Therefore, it is my opinion that, trend or not, the results of becoming certified are real and can be invaluable in opening up future opportunities.

文章点评:

1. 逻辑结构上,本文大体也是按照“提出问题(考证热的现象)”“分析问题(背后的动力)”和“解决问题(个人的观点)”的结构展开。

2. 本文的亮点非常多,用语非常地道,用英语(论坛)思维催动出来的英语文章,才是真正的极品。相比用中式思维催动出来的英语文章,这篇文章是很美味的,强烈建议大家背诵下来。大家记得《天龙八部》吗?鸠摩智用小无相功催动出的招式是敌不过藏经阁里的扫地和尚的。总之,我们大可不必刻意使用难词难句,其实表意明确,用语地道的文章,就肯定可以拿到高分。

Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

1. B. The low graduation rates of minority students

2. D. its increased enrollment of minority students

3. B. The rising generation will be less well educated than the previous one.

4. C. Fifiteen percent

5. B. they recruit the best students

6. A. Universities are to blame.

7. B. They cannot afford the high tuition.

8. that they are less qualified

9. some preparatory cources

10. be closed

Part III Listening Comprehension

Section A

11.

M: I left 20 pages here to copy. Here is the receipt.

W: I'm sorry, sir. But we're a little behind. Could you come back in a few minutes?

Q: What does the woman mean?

答案:C. She has not got the man's copies ready.

12.

W: I hope you're not too put out with me for the delay. I have to stop by friends' home to pick up a book on my way here.

M: Well, that's not a big deal. But you might at least phone if you know you're going to keep someone waiting.

Q: What do we learn about the woman from the conversation?

答案:B. She was late for the appointment.

13.

W: Mark is the best candidate for chairman of the student union, isn't he?

M: Well, that guy won't be able to win the election unless he gets some majority vote from women students. And I'm not sure about that.

Q: What does the man mean?

答案:C. It won't be easy for Mark to win the election.

14.

M: Sorry to have kept you waiting, Madam. I've located your luggage.It was left behind in Paris and won't arrive until later this evening.

W: Oh, I can't believe this. Have it deliver to my hotel then , I guess.

Q: What happened to the woman's luggage?

答案:A. It failed to arrive at its destination in time.

15.

W: I don't think we have enough information for our presentation, but we have to give it tomorrow. There doesn't seem to be much we can do about it.

M: Yeah, at this point we 'll have to make do with what we've got.

Q: What does the man suggest they do?

答案:A. Just make use of whatever information is available.

16.

M: I am taking this great course-Psychology of Language, it's really interesting. Since you are a psychology major, you should sign up for it.

W: Actually I tried to do that, but they told me I have to take language studies first.

Q: What do we learn from the conversation?

答案:D. The woman isn't qualified to take the course the man mentioned.

17.

W: Can you believe the way Larry was talking to his roommate? No wonder they don't get along.

M: Well, maybe Larry was just reacting to something his roommate said. There are two sides to every story you know.

Q: What does the man imply about Larry and his roommate?

答案:A. They are both to blame.

18.

M: We don't have the resources to stop those people from buying us out unless a miracle happens. This may be the end of us.

W: I still have hope we can get help from the bank. After all we don't need that much money.

Q: What do we learn about the speakers from the conversation?

答案:A. They are in desperate need of financial assistance.

Conversation One

听力原文

Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.

W: You know I've often wondered why people laugh at the picture of a big belly businessman slipping on a banana skin and falling on his bottom. We are to feel sorry for them.

M: Actually, Laura, I think we laugh because we are glad it didn't happen to us. But of course there is also a kind of humorous satisfaction in seeing somebody self-important making a fool of themselves.

W: Yes, and there are a lot of jokes about people who are too fat or physically handicapped, you know, deaf, or short-sighted things like that. After all, it's not really funny to be like that.

M: Oh, I think that's because we're embarrassed. We don't know how to cope with the situation. Perhaps we are even a bit frightened we may get like that, so we laugh.

M: What about the custard pie routine?

W: What do you mean ‘custard pie routine'?

M: You know, all those old films where someone gets so outraged with his boss, He picks up a custard pie and plasters it all over the other person's face.

W: That never makes me laugh much, because you can guess what's going to happen. But a lot of people still find it laughable. It must because of the sort of the thing we'd all love to do once in a while and never quiet have the courage to.

M: I had an old aunt who used to throw cups of tea at people when she was particularly irritated. She said it relieved her feelings.

W: It must have come a bit expensive.

M: Not really. She took care never to throw her best china.

19. Why does the man say we laughed when we see some self-important people making fool of themselves?

答案:C)We derive some humorous satisfaction from their misfortune.

20. Why do some people joke about those who are fat or handicapped according to the man?

答案:B) They don't know how to cope with the situation

21. Why do many people find it funny to see someone throwing a custard pie on their boss's face?

答案:A) They themselves would like to do it but don't dare to.

22. Why do the man say she would drop cups of tea at people occasionally?

答案:C) To relieve her feelings.

Conversation Two

听力原文

W: Your name Sanjay Kumar is that correct?

M: Yes, madam.

W: You claim you are traveling on a scholarship from Delhi University.

M: That's right.

W: Now it seems that a hand gun was found in your luggage. Do you admit that?

M: Yes, but…

W:According to the statement you made, you had never seen the hand gun before it was found in your bag. Do you still maintain that?

M: But it's true. I swear it.

W: Mmm, you do realize Mr. Kumar that to bring a hand gun into Hong Kong without proper authorization is a serious offense.

M: But I didn't bring it. I … I mean I didn't know anything about it. It wasn't there when I left Delhi. My bags were searched. It was part of the airport security check.

W: Maybe so, but someone managed to get that hand gun onto the aircraft or it couldn't have been there.

M: Someone but not me.

W: Tell me , where was your personal bag during the flight?

M: I had it down by my feet between me and the man in the next seat.

M: He was the only person who could have opened my bag while I was asleep. It must have been him.

W: I see. Have you any idea who this man was?

M: He told me his name, Alfred Foster. He was very friendly, after I woke up that is. He hadn't spoken before.

W: Alfred Foster, we can check that on the passenger list.

M: He said he had a car coming to meet him. He offered me a lift.

W: Oh, Why should he do that?

M: So he can get his handgun back, that's why. Please find him, Madam.

Questions 23-25 are based on the conversation you have just heard

23. What is Sanjay Kumar suspected of?

答案:D) Bringing a handgun into Hong Kong

24. What do we know about Alfred Foster?

答案:D) He is suspected of having slipped something into Kumar's bag

25. What does Sanjay Kumar ask the woman to do finally?

答案:B) Find Alfred Foster.

Section B

Passage One

听力原文

Everyone is looking for a good investment these days. And with stocks, currencies and companies all crashing, some are finding that taking the trip of a lifetime is actually a smart move right now. Prices are good, crowds are fewer and the dividends like expanded worldview, lifelong memories, the satisfaction of boosting the global economy—can't be easily snatched away. Sylvia and Paul Custerson, a retired couple from Cambridge, England, recently took a 16-day vacation to Namibia, where they went on bird-watching excursions. Later this year, they are planning a trip to Patagonia. "We're using our capital now," says Sylvia, "And why not? We're not getting any interest in the bank. If it's a place we really want to go, then we will go. We may as well travel while we're fit and healthy. "

Some travel agents are thriving in spite of the economy. "We've had more people booking in the first quarter of this year than last," says Hubert Moineau, founder of Tselana Travel, which is planning to introduce a new program of longer adventure trips, including polar expeditions and cruises in the Galápagos. "We're hearing things like, 'We don't know what the situation will be in six months so let's travel now' ", Ashley Toft, managing director of the U. K. tour operator Explore has been surprised to see an increase in last-minute bookings of high-priced trips to such places as India, Bhutan and Nepal. "It seems people would rather give up something else than the big trip," he says. Travel has become a necessity. It's just how we travel that is changing.

Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

26. According to the speaker, why are some people willing to spend their money on travel these days?

答案:B)They think travel gives them their money's worth.

27. What is Tselana Travel planning to do, according to its founder?

答案:D) Launch a new program of adventure trips.

28. According to Ashley Toft, managing director of Explore, what is changing now with regard to travels?

答案:B) The way people travel.

Passage Two

听力原文

Somehow the old male and female stereotypes no longer fit. Men and women in this country haven't been fulfilling their traditional roles for some time now. And there seem to be fewer and fewer differences between the sexes. For instance, even though more women than men are still homemakers without paying jobs, women have been taking over more responsibility in the business world, earning higher salaries than ever before and entering fields of work that used to be exclusively male areas. At office meetings and in group discussions, they might speak up more often, express strong opinions and come up with more creative and practical ideas than their male colleagues. Several days ago, my 23-year-old daughter came to me with some important news. Not only had she found the highest paying job of her career, but she'd also accepted a date with the most charming men she'd ever met.

“Really?”, I responded,” tell me about them.”

“Receptionist in an attorney's office and a welder at a construction site.” She answered in a matter-of-fact way. The interesting thing is my daughter's date is the receptionist and my daughter is the welder. The old stereotypes of men's and women's work have been changing more quickly than ever before, except perhaps in my own marriage.

“Who's going to mow the lawn? ” I asked my husband this morning.

“Oh, I will,” he answered politely. ”That's men's work. ”

“What?” Irritated, I raised my voice. “That's a ridiculous stereotype. I'll show you who can do the best job on the lawn.”

The work took 3 hours and I did it all myself.

Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.

29. What is the speaker mainly talking about?

答案:B) The changing roles played by men and women.

30. What might women do at office meetings nowadays according to the speaker?

答案:A) Offer more creative and practical ideas than men.

31. Why did the speaker mow the lawn herself that morning?

答案:C) To show that women are capable of doing what men do.

Passage Three

听力原文

Florence Hayes is a journalist for the Green Ville Journal, the daily newspaper in town. Specifically she covers crime in the Green Ville area. This responsibility takes her to many different places every week——the police station, the court and the hospital. Most of the crimes that she writes about fall into two groups: violent crimes and crimes against property. There isn't much violent crime in a small town like Green Ville, or at least not as much as in the large urban areas. But assaults often occur on Friday and Saturday nights, near the bars downtown. There're also one or two rapes on campus every semester. Florence is very interested in this type of crime and tries to write a long article about each one. She expects that this will make women more careful when they walk around Green Ville alone at night

Fortunately, there were usually no murders in Green Ville. Crimes against property make up most of Miss Heyes' reporting. They range from minor cases of deliberate damaging of things to much more serious offenses, such as car accidents involving drunk drivers or bank robberies but Florence has to report all of these violations from the thief who took typewriters from every unlock room in the dormitory to the thief who stole one million dollars worth of art work from the university museum. Miss Hayes enjoys working for a newspaper but she sometimes gets unhappy about all the crime she has to report. She would prefer to start writing about something more interesting and less unpleasant such as local news or politics, maybe next year

Florence Hayes

Green Ville

Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.

32. What is Florence Hayes' main responsibility as a journalist?

答案:B: Reporting criminal offenses in Grennville.

33. What does the speaker say about security in Greenville?

答案:D: It has fewer violent crimes than big cities.

34. What do we learn about crimes against property in the Greenville area?

答案:A: There are a wide range of cases.

35. What would Florence Hayes prefer to do?

答案:A. Write about something pleasant.

Section C Compound Dictation

听力原文

In America, people are faced with more and more decisions every day, whether it's picking one of thirty-one ice cream flavors, or deciding whether and when to get married. That sounds like a great thing, but as a recent study has shown, too many choices can make us confused, unhappy, even paralyzed with indecision. ‘That's particularly true when it comes to the work place', says Barry Schwartz, an author of six books about human behavior. Students are graduating with a variety of skills and interests, but often find themselves overwhelmed when it comes to choosing an ultimate career goal. In a study, Schwartz observed decision-making among college students during their senior year. Based on answers to questions regarding their job hunting strategies and career decisions, he divided the students into two groups:maximizers, who consider every possible option, and satisficers, who look until they find an option that is good enough. You might expect that the student who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision, but it turns out that's not true. Schwartz found that while maximizers ended up with better-paying jobs than satisficers on average, they weren't as happy with their decision. The reason why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. When you look at every possible option, you tend to focus more on what was given up than what was gained. After surveying every option, a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue just one career.

36 flavors 37 confused 38 particularly 39 behavior 40 variety 41 overwhelmed 42 senior 43 strategies 44 who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision 45 why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. 46 a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue just one career.

Part IV Reading Comprehension (Reading in depth)

Section A

Questions 47 to 51 are based on the following passage.

47. what is in your boss' mind

48. challenging our boss's authority

49. possible consequences

50. be proposed and reviewed

51. confrontations

Section B

Passage One

Questions 52 to 56 are based on the following passage.

52. What can we learn from the first paragraph?

答案:D. The general public thinks differently from most economists on the impact of immigration.

53. In what way does the author think ordinary Americans benefit from immigration?

答案:B. They can get consumer goods at lower prices.

54. Why do native low-skilled workers suffer most from illegal immigration?

答案:C. They have a harder time getting a job with decent pay.

55. What is the chief concern of native high-skilled, better-educated employees about the inflow of immigrants?

答案:D. It may place a great strain on the state budget.

56. What is the irony about the debate over immigration?

答案:C. People are making too big a fuss about something of small impact.

Passage Two

Questions 57 to 61 are based on the following passage.

57. What characterises the business school student population of today?

答案:A. Greater diversity.

58. What is the author's concern about current business school education?

答案:B. It will produce business leaders of a uniform style.

59. What aspect of diversity does Valerie Gauthier think is most important?

答案:C. Attitude and approach to business.

60. What applicants does the author think MBA programmers should consider recruiting?

答案:C. Applicants from outside the traditional sectors.

61. What does Mannaz say about the current management style?

答案:D. It is shifting towards more collaborative models.

Part V Cloze

62 employers

63 but

64 devote

65competitive

66 academic

67 necessarily

68 outside

69 demanding

70 potential

71 relevant

72 up

73 voluntary

74 and

75 Exceptional

76 perform

77 formally

78 For instance

79 demonstrated

80 scheme

81 peers

Part VI Translation

82. Even though they were already late, they would rather stop for the beautiful view(宁愿停下来欣赏美丽的景色) than just go on.

83. No agreement was reached in the discussion between the two parties, as either side refuses to soften their positions (任何一方都不肯放弃自己的立场)

84. The pills could have cured the cancer patient (本来可以治愈那位癌症病人的), but he didn't follow the doctor's advice and take them regularly.

85. It is really kind of you to give me so much help(你真好,给了我那么多帮助);I really feel obliged to you.

86. The war left the family scattered all over the world, and it was thirty years before they were able to reunite(他们才得以重聚)

相关内容:
·2014年6月英语六级试题考场火线评析 ·2013年6月英语六级答案第二套(沪江)
·2012年6月大学英语六级考试真题 ·2012年6月英语六级考试试题(完整版)
·2012年6月英语六级答案完整版(沪江版) ·名师评六级考试:难度相当没有太大
·2012年6月英语六级考试部分答案(网友 ·2011年12月大学英语六级考试真题
·2011年12月英语六级真题答案汇总 ·12月英语六级权威参考答案新东方版




六级真题详解
·2003年1月英语六级真题详解
·2002年6月英语六级真题详解
·2002年1月英语六级真题详解
·2001年6月英语六级真题详解
·2001年1月英语六级真题详解
·2000年6月英语六级真题详解
·2000年1月英语六级真题详解
·1999年6月英语六级真题详解
·1999年1月英语六级真题详解
·1998年6月英语六级真题详解


::::::::网站首页设为首页联系我们 线路图 ::::::::
中国四六级考试网版权所有
公安局网监编号:1081067     京ICP备05034376号
Copyright ? 2006~2007 China-cet.com