中国四六级考试网
www.china-cet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
     
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
洛基英语
精英培训
四级真题详解
·2004年1月英语四级真题详解
·2003年9月英语四级真题详解
·2003年6月英语四级真题详解
·2003年1月英语四级真题详解
·2002年6月英语四级真题详解
·2002年1月英语四级真题详解
·2001年6月英语四级真题详解
·2001年1月英语四级真题详解
·2000年6月英语四级真题详解
·2000年1月英语四级真题详解
中国四六级考试网 >> 模拟试题
09年12月英语六级考试模拟练习题答案(1)
http://www.china-cet.com        来源:四六级考试网        发布时间:2009-12-08 13:47:13
2天记住4000单词的秘密... 点击进入!!
    2009年12月大学英语六级考试模拟演练(一)之参考答案及详解

  Part ⅠWriting

  范文:

  My View on On-campus College Students’ Marriage

  It is a new thing that Chinese on-campus college students are legally allowed to get married before they complete their courses. Many people applaud this new development while others have expressed their concern about this.

  Those who disapprove of this new trend believe that college stundents will inevitably have less time and energy for their academic life. One common argument, however, for on-compus college students’ marriage is that a number of students do have a desire for an ideal marriage. Now that they have come of age, they are entitled to such happiness.

  Of the two views discussed above, I’m in favor of the former. My reason is that on-campus students are laden with academic tasks. If one gets married now, he or she has to work much harder than other students because they have to solve their financial problems at the same time. As a married couple, for instance, they are supposed to rent a room in or outside the university, which will naturally add to their spending.

 Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

  1. C 由题干关键词The true art of networking 及 promote mutual success 可将答案定位至第二段末句:No,I’m talking about the art of networking,based upon respectful and caring relationships that promote mutual success. 原文指出,人际关系网络技巧是在互敬互爱的基础之上,从而促进双方的成功,based upon“建立在…之上”, 从而得出答案为C。

  2. B 由题干的人名关键词Margaret Wheatley 可将答案定位至第一个小标题下第一段末尾:Just think of the words of Margaret Wheatley:“Relationships are all there is ...We have to stop pretending we are individuals that can go it alone.”原文指出了玛格丽特•惠特利的观点,即宇宙中任何事物都是联系中存在着,没有事物可以完全孤立,我们也不能再假装认为我们是可以独立生活的个体。从而强调了人与人之间联系及合作的重要性,四个个选项中只有选项B表达了这个意思。

  3. A 由题干关键词business contacts 可将答案定位至第一个小标题下第三段。由本段最后一句:I guarantee your work will become easier and more joyful if you make more of your business relationships personal. business contacts 指在生意上的合作伙伴,原文指出,如果能把工作关系变得更加私人化,那么工作将更加简单而快乐。make something+adj., 表示“使…变得…”,四个选项中,只有A的表达与之相同。

  4. D 题干关键词humble experiences 与原文humble beginnings 意义相近,可将答案定位至第一小标题下第五段第一、二句。由第二句They immediately empathize and feel more endeared to me than ever before. 原文表明,当作者把自己的卑微经历告诉人们之后,并没有得到大家的嘲笑和瞧不起,相反,由于大家的身同感受反而使彼此的距离更加拉近了,humble experiences与humb beginnings是同义转述,表示自己过去卑微的经历,四个选项中,只是D项的表述与原文一致。

  5. B 由题干关键词plan和first thing可将答案定位至第二小标题下第一段第三句:So,first,do some deep introspection to find your Blue Flame,the thing in life that really lights your fire.句中的Blue Flame,the thing that really lights your fire指的是生命中最重要的事情,因此答案为B

  6. C 由题干关键词the key to success可将答案定位至第三个小标题下第二段中的I’ll sum up the key to success in one word:Generosity.根据作者的观点及总结,通往成功的秘诀只有一个:给予。故答案自然为C

  7. A 由题干关键词 the era of that Networking Jerk is over可将答案定位至第三个小标题下第三段:The era of that Networking Jerk is over. I learned that the hard way. Once,a mentor of mine said to me,“Stop driving yourself-and everyone else-crazy thinking about how to make yourself successful. Start thinking about how you’re going to make everyone around you successful.” the era of that Networking Jerk指小人得道的年代。原文指出,任何人都不应该疯狂地只向往自己的成功,应该想一想,怎样才能帮助周围的人成功,这与上一道题所指出的成功地秘诀“给予”所表示的意思一样,因此本题选A

  8. higher-order passion 由题干关键词deep expertise 可将答案定位至第三个小标题下第五段第三句:If you want to become more valuable… you must develop expertise in your mind and root some higher-order passion in your heart. 此处应填入名词性成分,与deep expertise 一起用作介词with的宾语,原文中的develop deep expertise与root some higher-order passion是表示并列的两个动作行为,因此根据题干句意,此处应填入higher-order passion,表示“更高涨的热情”。

  9. your favorite activities 由题干关键词improve relationships 可将答案定位至第四个小标题下第二段:...building and deepening relationships will take no extra time than you already devote to your favorite activities,and people will see you in your best light.此处应填入名词性成分,作为介词to的宾语,原文指出应与大家一起分享你的激情,而这并不会占用或减少你做自己最喜欢的事情的时间。相反,会让大家看到你最闪光的一面。题干中的see you at your best 与文中的see you in your best light属同义转述,根据原文意思。此处应填入your favorite activities.

  10. team up 由题干关键词effort 和success 可将答案定位至第四个小标题下末段首句:Just as people lose weight more effectively if they have a workout partner, your onging efforts to build relationships will be more successful if you team up. 此处应填入动词原形,原文中用锻炼的例子作为类比,表明如果合作起来, 那么人际关系的网络将会建立得更加成功,因此此处应填入team up。

  Part Ⅲ Listening Comprehension

  Section A

  11—18 ADCCABDA 19―25 ADBCCAB

  Section B

  26―35 AADACBACBB

  Section C

  36.reduce 37.fulfilled 38.progress 39.won 40.office

  41.shot 42.duty 43.dangerous

  44.He embarked upon a course of cutting taxes and government expenditures

  45.During his two terms he increased defense spending by 35 percent

  46.the goal of peace through strength seemed to be within grasp

 听力原文:

  Part Ⅲ Listening Comprehension

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A),B),C) and D),and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

  11.M: I need a DVD-player, but I don’t know where to buy them in this town.

  W:As I was telling you, in our town where you shop depends largely on what you need. If you want a DVD-player, your best bet would probably be the store at the end of Shake Street.

  Q: What can be inferred from the conversation ?

  12.M: Excuse me. Are the frozen foods on special today ?

  W: Yes, they’re a bargain today, and so is the dairy section.

  Q: Where are the two speakers ?

  13.M:I bet our team wil win the game. We’re already four scores ahead of the other team.

  W:You can never tell. It’s still a bird in the bush.

  Q:What does the woman mean ?

  14.M:So many people applied for this job… I’ve made a list of six who are good possibilities. We should call them in for an interview. Will next Wednesday do ?

  W:Next Wednesday, all right.

  Q:Who are the two speaker talking about ?

  15.M: Julia, your work is too messy!

  W:I’ll pay attention to my handwriting next time. By the way, will I have to take a make-up exam next week ?

  Q:Who is the man most probably speaking to ?

  16.M:Excuse me, I’m afraid you came to the wrong table. This is not what I ordered. I ordered salad, but you brought me ice-cream.

  W:I’m very sorry, I made a mistake.

  Q:What does the man complain about ?

  17.M:John’s business is on the rocks, and he’s very upset about it. Shall we go and cheer him up ? He needs someone to advise him.

  W:Mind you own business ! He doesn’t need your advice at this moment, and he doesn’t want to see anyone.

  Q:What are the speakers probably going to do ?

 18.M:I have to admit you have a beautiful garden. How do you do it ? You must have hired a gardener.

  W:No,I’d never do that. Working in the garden is the greatest form of relaxation that I know of !You’re got to love working in the garden―that’s my serect !

  Q:Why does the woman have a beautiful garden ?

  Now you’ll hear two long conversations.

  Conversation One

  W:What did you think about the movie ?

  M:Well… I think Harry Potter Ⅴ is an excellent piece of work . But not as good as the previous ones.

  W:Really ? I don’t agree. I think it was incredible !

  M:Why do you think so ?

  W:Well, one of the most spectacular things about it is the special effects.

  M:You’re right. The special effects created so many fantastic settings and mysterious costumes,

  weapons and creatures. The sprecial effects are the main reason for the success of this movie.

  W:It’s kind of cool that they still use the themes song for this movie.

  M:Yearh! It reminds me of the previous scenes.

  W:I know exactly what you mean! Hearing that song makes me feel homesick.

  M:I thought the overall plot of the movie was very interesting. But I don’t think the character development was that strong .They just don’t have a lot of funny or meaningful dialogues.The writing was a little boring and this may be the only one weakness of this movie.

  W:Well, maybe, but I like the little kid who played young “Anakin Skywalker”. I can’t imagine anyone else playing that role.

  M:I like him too. He’s so cute !You know, even though I was slightly disappointed, I can’t wait for the next episode. I wonder when they’re going to start making it and when it’s scheduled for release.

  W:I have no idea. But I hope it’ll be even better than this one.

  M:I hope so, too.

 19.What are the two speakers talking about ?

  20.What does the man think about the episode, compared with the previous ones ?

  21.What is vital to the success of this movie ?

  22.According to the man, what is the weakness of this movie ?

  Conversation Two

  W:I feel very excited that there are only less than 300 days left for 2008 Olympic Games in Beijing.

  M:Yeah, I can’t wait to watch the games.

  W:So do me. Will you book the tickets ?

  M:Of course ! I would love to watch the Opening Ceremonies and some ball games. One of my

  favorites is the Olympic Flame.

  W:That’s always spectacular, isn’t it ? I think it’s a great tradition to start each Olympic with a new flame and then have the athletes and others pass the torch.

  M:Did you know that to follow an ancient tradition, the Olympic Committee lights the flame on Mount Olympial using a mirror to focus the sun’s light ?

  W:I didn’t realize … it would be nice to attend the lighting ceremony. I think it would be more fun, though, to run through the streets with the torch and pass it to someone else.

  M:Sounds like you’ve caught the spirit of it. Today, passing the flame is meant to pass light and wisdom onto others.

  W:Yeah. What I find also amazing is that the flame stays lit the whole period of the Olympic Games. Obviously, the Olympic Committee takes extra precaution to make sure the flames won’t die.

  M:I guess that’s a key part of the tradition.

  23.What is the man’s favorite ?

  24.What lights the Olympic Flame ?

  25.What does the flame stand for ?

  Section B

  Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One

  You still don’t know what to do this summer ? Well here’s your chance to win a one-week language course in Kent, England ! Free Fun and ETC (English Travel Connections) are giving away two trips to Rochester. This historic city is less than an hour’s drive from London and close to the sea resort of Herne Bay. It is also the home town of one of England’s most famous writers, Charles Dickens. The town of Rochester is in Southeast England. Charles Dickens often wrote about it in his books. A popular attraction is Rochester Castle. It was built in the 11 th century and rebuilt during the 14 th century. Other attractions are Rochester Cathedral, which was built during the 13 th century, and Dickens Centre. It has got its name in honor of Dickens himself.

  The trip to England includes:

  • travel by train to and from any railway station in Germany

  • room and full board with a guest family for one week

  • language course in small groups

  • two trips to London

  • large choice of sports and entertainment

  Interested ? All you have to do is to answer the following question:When was Charles Dickens born ?

  So, take the chance and send your answer by 1 May to :Free Fun “Rochester” e-mail:free4fun@netlight.com.

  The two winners will be contacted directly before 5 May. Good luck !

  26.What will the winner win according to the passage ?

  27.Where is Charles Dickens’ home ?

  28.What does the candidate have to know if he/she wants to win the prize ?

  Passage Two

  For many years now we have been referring to English as a gobal language, as the language of communication and technology, because it is used as a means of communication between, for example, a German scientist and an Italian politician.

  Very soon English will be the second language of all the people in the world. This is happening while I am speaking to you . English will be a compulsory subject on every school curriculum throughout the world.

  And what exactly does all of this mean for native speakers of English? Well , we are already in a minority. The widely used English won’t be British English or American English. It’ll be Majority English in the future. As more and more people speak English, it makes sense that they will become more competent. They will start to control more of the English resources being produced and to have a say in what should or shouldn’t be included in dictionaries and language books. This might seem far fetched but it is already starting to happen.

  So native English speakers will be no longer competitive, since we will be the only people in the world who speak just one language. Because, there won’t be much of a reason for native English speakers to learn a second lauguage.

  All of you native English speakers out there, whether you’re planning to visit Eastern Europe or the Himalayas, one thing you won’t have to worry about is the language !

 29. Why has English been referred to as global language ?

  30.What will be the widely used English in the future ?

  31.Why will native English speakers be no longer competitive ?

  Passage Three

  You may have heard recently about what is being called the return of political cinema, following recent releases such as The Constant Gardener. So today I’m going to look at what political cinema is, and the history of political film making in Hollywood.

  First of all, what do I mean by political cinema ? The terms refer to films that make people aware of political or social situations. For example, the film Hotel Rwanda caused many people to take notice of the political situation in Rwanda for perhaps the first time.

  For many, the most prosperous period of political film making was the 1970s. Watergate, the Vietnam War, and famous actors with social consciences such as Jane Fonda, Robert Redford and Warren Beatty, made for a number of political films. Think of All the President’s Men, which detailed the corruption in Watergate.

  Political film making didn’t start in the seventies, though. Back in the 1940s and 1950s Hollywood produced films detailing social problems such as unemployment. In 1967 Guess Who’s Coming to Dinner, a comedy about a white couple whose daughter brings home a black boyfriend, covered a subject of inter-racial relationships.

  As I said, the seventies saw a sudden increase in political films, which carried on to some extent into the eighties, with the release of films such as Gandhi. The nineties is not generally seen as a good decade for political cinema. Schindler’s List stands out, which brings us to the present decade.

  32.What is the passage about ?

  33.When is political film the most prosperous ?

  34.Which film is about the Watergate episode ?

  35.What were political films produced in the 1940s and 1950s about ?

  Section C

  Directions: In this section, you will hear a passage three times, when the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea .When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information .For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

  At the end of his two terms in office, Ronald Reagan viewed with satisfaction the achievements of his innovative program known as the Reagan Revolution. This revolution aimed to (36)reduce American people’s reliance upon the government. He felt he had (37)fulfilled his campaign pledge of 1980 to restore “the great, confident roar of American (38)progress and growth and optimism”.

  Ronald Reagan was nominated by Republicans in 1980 and chose as his running mate former United Nations Ambassador George Bush. Reagan (39) won 489 votes to 49 for President Jimmy Carter.

  On January 20, 1981, Reagan took (40)office Unfortunately, only about 69 days later he was (41) shot by a would-be assassin, but quickly recovered and returned to (42) duty. Moreover, his grace and wit during the (43) dangerous incident caused his popularity to soar.

  Dealing skillfully with Congress, Reagan obtained legislation to stimulate economic growth, curb inflation, increase employment, and strengthen national defense.(44)He embarked upon a course of cutting taxes and government expenditures. He also refused to deviate from it when the strengthening of defense forces led to a large deficit.

  In foreign policy, Reagan sought to achieve “peace through strength”. (45)During his two terms he increased defense spending by 35 percent. He also sought to improve relations with the Soviet Union.In dramatic meetings with Soviet leader, he negotiated a treaty that would eliminate intermediate-range nuclear missiles. By ordering naval escorts in the Persian Gulf, he maintained the free flow of oil during the Iran-Iraq war.

  Overall, the Reagan years saw a restoring of prosperity, and (46) the goal of peace through strength seemed to be within grasp.

  Part Ⅳ Reading Comprehension (Reading in Depth)

  Section A

  47.It proves how dangerous the newer virus is. 本题问的是认识西班牙流感病毒和亚洲禽流感病毒的相似性的重要意义,定位到第三段中的“Nevertheless, the similarities… provide unusually concrete evidence of how dangerous the newer virus is.”

  48.Science and Nature. 答案见第四段

  49.they reconstructed the Spanish flu virus 此题题干与第五段首句意思相近。本题需填选that 引导的表语从句,故将原文的动名词结构reconstructing the Spanish flu virus 转换成主谓结构。

  50.release a long-awaited pandemic plan 见第六段中的 “… if necessary, and that the government’s long-awaited pandemic plan will be release soon. 据题干要求,将本段末尾句的宾语被动式从句结构转换为主动式。

  51.American Samoa and parts of Iceland 题中的During and after World WarⅠ与in 1918 and early 1919同义, 定位末段的第二句,将原文中的主语用作此题中介词except的宾语,从而得到答案。

Section B

  Passage One

  52.A 此题题干的后半句话与文章首段的含义接近,但题干的核心部分是What proved。根据第一段最后两句的内容及展开句与主题句之间的逻辑关系可知,选项A为正确答案。

  53.B wrong focus 出现在文章第一段,但第一段并未具体谈到错误的研究重心是什么,根据第二段的第二句话可推断出,研究者把工作的重心放在了寻求那些准备不充分的学生身上,故B为正确答案。

  54.C 根据第三段可知,作者认为他的方法会导致学生在不能改正缺点时,就不能追求自己所感兴趣的事情,也会被告知自己不具备大学生的素质,所以很可能他们会遭受强烈的挫折感,从而失去继续努力学习的信心和兴趣,故C为正确答案。

  55.B 题干中的deficits 在文章第三段先后出现了好几次,是此段的关键词,deficits是经济学术语,意为“亏损”,在本文中意为“缺陷、不足”。根据本句中它与remove 的搭配,以及此句后半句 “their ‘problems’ have been overcome” 猜测出该词词义为deficiencies。

  56.D 作者对“注重开发学生长处来促进其学习的方法”的态度体现在最后一段最后一句, 他认为此法能促进学生,使他们具有行动(agency)的力量,能帮助年轻人完成学业;而A,B,C 三个选项都是对此段内容的误读,故D为正确答案。

  Passage Two

  57.D 题干中的the most wanted man 出现在第一段第一句中, 但问题的答案需要考生查读至第二段才能找到:Dowes Ginting 引起国际专家的恐慌主要因为他是目前传染性最强的疾病病毒携带者,他的出走使得附近的居民处于被传染的危险状态,所以专家们希望尽快找到他。故选D为正确答案。

  58.C 根据文章第三段末句和和第四段开头中的if从句可以判定,他们最担心禽流感会转变成一种可能在人群中传播的疾病,那么染病去世的人数会无法估量。 故C为正确答案。

  59.B 采用排除法, 将原文与各个选项对照进行仔细阅读, 可以得知药物应送至离发病区至少三英里的范围内,所以不能说四英里就不该得到药物,故B为正确答案。

  60.A 根据文章最后两段可知,当地居民不愿意去医院就医, 而宁愿相信巫术,所以不会和疾病专家合作,文章首段也提到过Dowes Ginting 逃离医院后,在巫医那里寻求治疗方法的案例,故A 为正确答案。

  61.A 可根据文章首尾段判断当地居民的不合作态度, 缘于他们对禽流感疾病缺乏足够的认识, 他们不相信医学,所以才宁愿选择其他不合适的方法进行治疗故A为正确答案。

 PartV Cloze

  62.B 由and可知所填的词与alive是并列关系。B项thriving“兴旺的”符合文意,与传统婚姻的困难形成对比关系。A项surviving“继续存在的”;C项booming“急速发展的”;D项existing“现有的”。

  63.C 所填词与空后的to 搭配。根据上下文可知这里是用来和欧洲人作比较的,故选C。relative to意为“相对于”。其他选项均与文意不符。

  64.D 分析上下文可知,空后边的部分是对前文内容的进一步说明,故所填词应该表示递进关系。四个选项中只有D项Moreover表示递进。

  65.C 由句意可知,所填词与marriage和decline 形成语义场共现,C项rate符合文意,表示二十世纪七十年代早期美国结婚率下降。

  66.B 本句的主、从句之间是对比关系。前一句讲到七十年代结婚率下降,故本句应该是结婚率上升了,比率的上升用increase。improve表示“改善,改进”。raise表示“上升,举起”。通常不与rate连用。

  67.A 由空后的remarry可知,主语应是离过婚的人,故选A。B项separated“分开的”;C项isolated “孤立的”;D项broken“破碎的”。

  68.D 空前的句子提到结婚率上升,空后的句子提到婚姻仍是大多数所喜欢的生活方式,故前后两个句子之间是因果关系,只有D项Thus构成因果关系,故为答案。

  69.A 上句提到比婚姻(marry)变化更大的是核心家庭,即小家庭(the nuclear family)。与此相比,在25年前由丈夫、妻子和两三个孩子组成的家庭应该是典型的美国家庭,故选A。B项conservative “保守的”;C项traditional“传统的”;D项fashionable“时尚的”。

  70.D 前面提到25年前典型的美国家庭一般有两三个孩子,空后提到许多夫妻决定不要孩子,这是在拿过去和现在作对比,故D为答案。

  71.A 根据上下文可推知,许多家庭里至少有几个孩子是来自其父母以前的婚姻家庭,这里考查的是at构成的短语的辨析。at least“至少”;at most“最多”;at best“至多”;at worst“最坏”,故A符合文意。

 72.C 根据上下文可推测,该句是说许多孩子来自父母以前的婚姻家庭,故C项previous“早先的,以前的”符合文意。A项primitive“原始的,古老的”;B项prior“优先的,在前的”;D项preliminary “预备的,初步的”。

  73.D 该句中的these children 指的是那些离婚家庭的孩子,他们所跟的父母应是原有婚姻中一方,故答案为D。

  74.B 由该空前边的分号可知该空前后的两个分句是并列关系,前一个分句中出现了sometimes ,后一分句应该与其对应,也用sometimes,故选B。

  75.C 该空所在句与后面几个分句之间用分号隔开表明,它们之间是并列关系,介绍的都是家庭的类型。后面几个句子介绍的都是有孩子的家庭,并提到了孩子的来源。该句没有讲到孩子来自何处,故可知这里介绍的是没有孩子的家庭,故选C。

  76.C 经分析可知这四个分句是按照孩子的情况由简单到复杂的顺序来排列的。上一句讲到没有孩子的家庭,后边两句讲到既有现在的婚姻中生的孩子,又有原来的婚姻中生的孩子的情况,依次递进。因此这里应该讲目前婚姻中生的孩子,故选C。

  77.D 本段介绍在不同婚姻状态下孩子的情况,故选D。A项affection “感情”、B项happiness“幸福”、C项loves“爱情”均不符合文意。

  78.B 从文中所列举的多种婚姻状况看,一个孩子有四个父母和八个祖父母的事情是不足为奇的,故选B

  79.A 从文章中所描述的现代婚姻的情况来看,现在的家庭和传统的核心家庭已经有了很大的变化,A项enormous“巨大的,极大的”符合文意。B项considerable“相当大的”,通常与不可数名词或amount之类表数量的词连用。C项numerous “许多的,无数的”,通常指数量。D项giant“巨大的”。一般用来修饰体积。

  80.B 前文提到美国的家庭状况相对于从前发生了很大的变化,后文指出大多数美国人都会结婚,由此可知这两个句子之间是转折关系,故选B项But,与even so(即使如此)在语气上保持一致。

  81.D 虽然美国家庭发生了许多变化,可是有一点是不变的,即大多数美国人成年后都会结婚。此处为介词短语提前引起的全部倒装,所以空中应填一不及物动词,故选D项remains“剩余,保留”。A项retains虽然也意为“保持,留”,但其是及物动词,故不选。

  Part Ⅵ Translation

  82.had interrupted me that evening 本题考查对interrupt用法的掌握。 interrupt意为”打断(某人)的讲话,打扰”, “打扰某人”可用interrupt sb. 来表达,因为interrupt发生在本句中的动词was之前,所以用had interrupted。

  83.otherwise we would have telephoned him 本题考查对虚拟语气的掌握。句中的otherwise “否则” 是对前面所述事实的否定,实际上相当于一个与过去事实相反的虚拟条件句,即If we had known his telephone number,因此后面句子应该采用相应的虚拟语气,谓语动词用would have done 的形式。

  84.do the nurses want a pay increase 本题考查对倒装结构的掌握。含有否定意义的词或短语在句中作状语时,如位于句首,则其所在句要求部分倒装。本句中not only(不仅)明显含有否定意义,故其所在的句子需要部分倒装,应将助动词do提到主语the nurses之前。

  85.the extent of the damage caused by the fire / the extent of the damage that the fire caused 表示 “损害的程度”,一般用the extent of the damage; “火灾造成的”可以翻译成定语从句,也可以直接用过去分词作后置定语。

  86.Despite the wonderful acting / In spite of the wonderful acting 本题考查对despite和in spite of用法的掌握。”精妙的演技”与后面的well-developed plot(构思巧妙的情节)是由and连接的并列成分,由此可知,本句中的”尽管”不能用连词来表达,而只能用介词despite 或介词短语in spite of。

相关内容:
·2013年12月英语六级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语六级改革新题型模拟题(
·2013年12月英语六级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语六级改革新题型模拟题(
·2012年12月英语六级考试预测试卷四 ·2012年12月英语六级考试预测试卷三
·2012年12月英语六级考试预测试卷二 ·2012年12月英语六级考试预测试卷一
·12月大学英语六级考试完型填空模拟题 ·6月英语六级全真预测试卷及答案解析(




六级真题详解
·2003年1月英语六级真题详解
·2002年6月英语六级真题详解
·2002年1月英语六级真题详解
·2001年6月英语六级真题详解
·2001年1月英语六级真题详解
·2000年6月英语六级真题详解
·2000年1月英语六级真题详解
·1999年6月英语六级真题详解
·1999年1月英语六级真题详解
·1998年6月英语六级真题详解


::::::::网站首页设为首页联系我们 线路图 ::::::::
中国四六级考试网版权所有
公安局网监编号:1081067     京ICP备05034376号
Copyright ? 2006~2007 China-cet.com