中国四六级考试网
www.china-cet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
     
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
洛基英语
精英培训
四级真题详解
·2004年1月英语四级真题详解
·2003年9月英语四级真题详解
·2003年6月英语四级真题详解
·2003年1月英语四级真题详解
·2002年6月英语四级真题详解
·2002年1月英语四级真题详解
·2001年6月英语四级真题详解
·2001年1月英语四级真题详解
·2000年6月英语四级真题详解
·2000年1月英语四级真题详解
中国四六级考试网 >> 模拟试题
09年12月英语四级考试模拟题及答案(4)
http://www.china-cet.com        来源:考试吧        发布时间:2009-11-27 14:45:07
2天记住4000单词的秘密... 点击进入!!
    Part I Writing (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic “Talent Is More than a Certificate”. You should write at least 120 words following the outline given below in Chinese:

  1. 目前社会上有一种重文凭轻能力的现象,譬如公司在聘用人才时……

  2. 然而……

  3. 你的观点是……

  Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)

  Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly. For questions 1-7, choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). For questions 8-10, complete the sentences with the information given in the passage.

  Secrets of Self-Made Millionaires

  They’re just like you. But with lots of money.

  When you think of “millionaire”, what image comes to your mind? For many of us, it’s a flashy Wall Street banker type who flies a private jet, collects cars and lives the kind of decadent lifestyle that would make Donald Trump proud.

  But many modern millionaires live in middle-class neighborhoods, work full-time and shop in discount stores like the rest of us. What motivates them isn’t material possessions but the choices that money can bring. “For the rich, it’s not about getting more stuff. It’s about having the freedom to make almost any decision you want,” says T. Harv Eker, author of Secrets of the Millionaire Mind. Wealth means you can send your child to any school or quit a job you don’t like.

  According to the Spectrem Wealth Study, an annual survey of America’s wealthy, there are more people living the good life than ever before — the number of millionaires nearly doubled in the last decade. And the rich are getting richer. To make it onto the Forbes 400 list of the richest Americans, a mere billionaire no longer makes the cut. This year you needed a net worth of at least $1.3 billion.

  If more people are getting richer than ever, why shouldn’t you be one of them? Here are the secrets revealed by the people who have at least a million dollars in liquid assets.

1. Set your sights on where you’re going

  Twenty years ago, Jeff Harris hardly seemed on the road to wealth. He was a college dropout who struggled to support his wife, DeAnn, and three kids, working as a grocery store clerk and at a junkyard where he melted scrap metal alongside convicts (囚犯). “At times we were so broke that we washed our clothes in the bathtub because we couldn’t afford the Laundromat.” Now he’s a 49-year-old investment advisor and multimillionaire in York, South Carolina.

  There was one big reason Jeff pulled ahead of the pack: He always knew he’d be rich. The reality is that 80 percent of Americans worth at least $5 million grew up in middle-class or lesser households, just like Jeff.

  Wanting to be wealthy is a crucial first step. Eker says, “The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.”

  It all started for Jeff when he met a stockbroker at a Christmas party. “Talking to him, it felt like discovering fire,” he says. “I started reading books about investing during my breaks at the grocery store, and I began putting $25 a month in a mutual fund.” Next he taught a class at a local community college on investing. His students became his first clients, which led to his investment practice. “There were lots of struggles,” says Jeff, “but what got me through it was believing with all my heart that I would succeed.”

  2. Educate yourself

  When Steve Maxwell graduated from college, he had an engineering degree and a high-tech job — but he couldn’t balance his checkbook. “I took one finance class in college but dropped it to go on a ski trip,” says the 45-year-old father of three, who lives in Windsor, Colorado. “I actually had to go to my bank and ask them to teach me how to read my statement (结算单).”

  One of the biggest obstacles to making money is not understanding it: Thousands of us avoid investing because we just don’t get it. But to make money, you must be financially literate. “It bothered me that I didn’t understand this stuff,” says Steve, “so I read books and magazines about money management and investing, and I asked every financial whiz (高手) I knew to explain things to me.”

He and his wife started applying the lessons: They made a point to live below their means. They never bought on impulse, always negotiated better deals (on their cars, cable bills, furniture) and stayed in their home long after they could afford a more expensive one. They also put 20 percent of their annual salary into investments.

  Within ten years, they were millionaires, and people were coming to Steve for advice. “Someone would say, ‘I need to refinance my house — what should I do?’ A lot of times, I wouldn’t know the answer, but I’d go find it and learn something in the process,” he says.

  In 2003, Steve quit his job to become part owner of a company that holds personal finance seminars for employees of corporations like Wal-Mart. He also started going to real estate investment seminars, and it’s paid off: He now owns $30 million worth of investment properties, including apartment complexes, a shopping mall and a quarry.

  “I was an engineer who never thought this life was possible, but all it truly takes is a little self-education,” says Steve. “You can do anything once you understand the basics.”

  3. Passion pays off

  In 1995, Jill Blashack Strahan and her husband were barely making ends meet. Like so many of us, Jill was eager to discover her purpose, so she splurged on a session with a life coach. “When I told her my goal was to make $30,000 a year, she said I was setting the bar too low. I needed to focus on my passion, not on the paycheck.”

  Jill, who lives with her son in Alexandria, Minnesota, owned a gift basket company and earned just $15,000 a year. She noticed when she let potential buyers taste the food items, the baskets sold like crazy. Jill thought, Why not sell the food directly to customers in a fun setting?

  With $6,000 in savings, a bank loan and a friend’s investment, Jill started packaging gourmet foods in a backyard shed and selling them at taste-testing parties. It wasn’t easy. “I remember sitting outside one day, thinking we were three months behind on our house payment, I had two employees I couldn’t pay, and I ought to get a real job. But then I thought, No, this is your dream. Recommit and get to work.”

  She stuck with it, even after her husband died three years later. “I live by the law of abundance, meaning that even when there are challenges in life, I look for the win-win,” she says.

The positive attitude worked: Jill’s backyard company, Tastefully Simple, is now a direct-sales business, with $120 million in sales last year. And Jill was named one of the top 25 female business owners in North America by Fast Company magazine.

  According to research by Thomas J. Stanley, author of The Millionaire Mind, over 80 percent of millionaires say they never would have been successful if their vocation wasn’t something they cared about.

  1. How does the passage portray modern millionaires?

  A) People who fly private planes. B) People who have the freedom to make any decision.

  C) People who do part-time jobs. D) People who lead rotten lives.

  2. How much net worth is needed if you want to be one of the richest Americans, according to the Forbes?

  A) $5 million. B) $30 million. C) $120 million. D) $1.3 billion.

  3. How old was Jeff Harris when he was so poverty-stricken that he could barely support his family?

  A) 45. B) 29. C) 35. D) 49.

  4. What should people do to make big money, according to Steve Maxwell?

  A) Live below their means. B) Buy on impulse.

  C) Read books and magazines about finance. D) Negotiate better deals.

  5. Jill Blashack Strahan’s success in business is mostly due to her _________.

  A) willingness to think big B) financial literacy

  C) positive attitude D) material possessions

  6. What made Jill Blashack Strahan one of the top 25 businesswomen in North America?

  A) She sold super foods directly to customers. B) She made up an annual income goal.

  C) She got a big loan from the bank. D) She got a real job.

7. Which of the following is NOT a way to become a millionaire?

  A) Setting big goals. B) Studying by yourself.

  C) Being passionate. D) Sharing success stories.

  8. According to Eker, the biggest barrier for people to be wealthy is ________.

  9. The study done by Thomas J. Stanley shows that more than 80% of millionaires say their success are due to ___________.

  10. The author gave us ___________ people’s secrets of becoming a millionaire in the passage.

  Part III Reading Comprehension (Reading in Depth) (25 minutes)

  ■ Section A

  Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in the bank is identified by a letter. You may not use any of the words in the bank more than once.

  Questions 11 to 20 are based on the following passage.

  U.S. fourth- and eighth-graders improved their math scores in a closely watched international test, but continued to lag well behind peers from top-performing Asian countries.

  The U.S. and other governments on Tuesday 11 the results of the test, Trends in International Mathematics and Science Study, the world’s largest assessment of international achievement. Some 425,000 students in almost 60 countries took the exam, administered every four years, starting in 1995.

  The test results come as businesses have warned that poor performance in math is eroding U.S. 12 , and as lawmakers in Washington prepare for a key battle over education policy.

  U.S. Secretary of Education Margaret Spellings and some experts said the 13 suggest a victory for tougher teaching standards, increased rigor in math instruction, and the frequent standardized testing 14 by President Bush’s No Child Left Behind law. Critics of the law found little evidence to support that conclusion.

  In math, U.S. fourth-graders ranked No. 11 on the international test, 15 surpassed by eight countries, led by China, Singapore and Japan, researchers said.

U.S. fourth-graders on average scored 529 in 2007, up from 518 in both 2003 and 1995. The results are reported on a zero to 1,000-point scale, with 500 16 the international average. Top-performing China scored 607. U.S. eighth-graders ranked No. 9 in math with a score of 508, behind many of the 17 Asian countries atop the fourth-grade chart.

  “In math, the U.S. is making 18 progress,” says Michael O. Martin, one of the directors of the study at Boston College, which 19_ the test. But Mr. Martin said he worried about the huge gap between the U.S. and Asian countries, which aren’t 20 on their laurels.

  A) management I) representing

  B) truly J) takes

  C) steady K) promoted

  D) resting L) same

  E) released M) administers

  F) rapid N) words

  G) roughly O) competitiveness

  H) results

  ■ Section B

  Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished sentences. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice.

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage.

  Hardly a week goes by without some advance in technology that would have seemed incredible 50 years ago. And we can expect the rate of change to accelerate rather than slow down within our lifetime. The developments in technology are bound to have a dramatic effect on the future of work. By 2010, new technology will have revolutionized communications. People will be transmitting messages down telephone lines that previously would have been sent by post. Not only postmen but also clerks and secretaries will vanish in a paper-free society. All the routine tasks they perform will be carried on a tiny silicon chip so that they will be as obsolete as the horse and cart after the invention of the motorcar. One change will make thousands, if not millions, redundant.

Even people in traditional professions, where expert knowledge has been the key, are unlikely to escape the effects of new technology. Instead of going to a solicitor, you might go to a computer that is programmed with all the most up-to-date legal information. Doctors, too, will find that an electronic competitor will be able to carry out a much quicker and more accurate diagnosis and recommend more efficient courses of treatment. In education, teachers will be largely replaced by teaching machines far more knowledgeable than any human being. Most learning will take place in the home via video conferencing. Children will still go to school though, until another place is created where they can make friends and develop social skills.

  What can we do to avoid the threat of unemployment? We shouldn’t hide our heads in the sand. Unions will try to stop change but they will be fighting a losing battle. People should get computer literate as this just might save them from professional extinction. After all, there will be a few jobs left in law, education and medicine for those few individuals who are capable of writing and programming the software of the future. Strangely enough, there will still be jobs like rubbish collection and cleaning as it is tough to program tasks that are largely unpredictable.

  21. According to the author, the rate of change in technology _________.

  A) will remain the same B) will slow down C) will speed up D) cannot be predicted

  22. The author expects that by 2010 new technology will have revolutionized communications and _______.

  A) bookshops will not exist B) the present postal system will disappear

  C) people will no longer write letters D) postmen will have been replaced by the motorcar

  23. From the passage, we can infer that ______.

  A) professionals won’t be affected by new technology

  B) doctors won’t be as efficient as computers

  C) computers cannot replace lawyers

  D) experts will know less in the future

  24. The passage tells us that in the future ______.

  A) children will not be taught in schools B) no teachers will be needed

  C) teachers will be less knowledgeable D) children will learn social skills at school

25. In the writer’s view, ______.

  A) people should be prepared for the future B) there exists no threat of unemployment

  C) unions can stop the unfavorable changes D) people had better become cleaners

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage.

  When it comes to singling out those who have made a difference in all our lives, you cannot overlook Henry Ford. A historian a century from now might well conclude that it was Ford who most influenced all manufacturing, everywhere, even to this day, by introducing a new way to make cars — one, strange to say, that originated in slaughterhouses.

  Back in the early 1900’s, slaughterhouses used what could have been called a “disassembly line”. Ford reversed this process to see if it would speed up production of a part of an automobile engine called a magneto (磁发电机). Rather than have each worker completely assemble a magneto, one of its elements was placed on a conveyer, and each worker, as it passed, added another component to it, the same one each time. Professor David Hounshell of the University of Delaware, an expert on industrial development, tells what happened:

  “The previous day, workers carrying out the entire process averaged one assembly every 20 minutes. But on that day, on the line, the assembly team averaged one every 13 minutes and 10 seconds per person.”

  Within a year, the time had been reduced to five minutes. In 1913, Ford went all the way. Hooked together by ropes, partially assembled vehicles were towed past workers who completed them one piece at a time. It wasn’t long before Ford was turning out several hundred thousand cars a year, a remarkable achievement then. And so efficient and economical was this new system that he cut the price of his cars in half, to $260, putting them within reach of all those who, up until that time, could not afford them. Soon, auto makers all over the world copied him. In fact, he encouraged them to do so by writing a book about all of his innovations, entitled Today and Tomorrow. The Age of the Automobile had arrived. Today, aided by robots and other forms of automation, everything from toasters to perfumes is made on assembly lines.

  26. In Paragraph 1, the author gives a historian’s statement about Henry Ford to show _________.

  A) Henry Ford is quite popular with historians

  B) historians are quite interested in Henry Ford

  C) Henry Ford’s influence on history can hardly be ignored

  D) manufacturing is among the subjects of historians’ study

27. The underlined word “disassembly” in Paragraph 2 most probably means ______.

  A) putting together B) establishing C) manufacturing D) taking apart

  28. All of the following statements are true, EXCEPT that ________.

  A) the invention of the assembly line has changed our lives

  B) Henry Ford influenced virtually all manufacturing

  C) Henry Ford’s experiment on the magneto was an immediate success

  D) cars were originally manufactured in slaughterhouses

  29. It can be inferred from this passage that _________.

  A) more people could afford a car thanks to the assembly line

  B) Henry Ford was forced to cut the price of the cars because of market competition

  C) Henry Ford cut the production of his cars by 50% to reduce costs

  D) Henry Ford was reluctant to share his invention with others

  30. This passage mainly tells us ________.

  A) the history of car manufacturing

  B) the origin and influence of the assembly line on all manufacturing

  C) the process of car manufacturing

  D) the role of technology in raising production

  Part IV Cloze (15 minutes)

  Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D). You should choose the ONE that best fits into the passage.

It was one of the happiest times of my life. I was 29 and had just received my bachelor’s degree, graduating with 31 despite working two jobs and being a wife and mother. My parents and five-year-old son were in the 32 when I walked onto the stage at Ashland University to get my diploma. I was so excited and proud to be starting a 33 career and contributing more to my family’s well-being.

  But when I got home that evening, there was a note from my husband, 34 ,“I’ve come to get my clothes and won’t be back.” We’d been having trouble, 35 the finality of that note still came as a shock. He had emptied our bank account. We were horribly in debt. I had quit my 36 jobs in anticipation of interviewing for a teaching position. 37 , I was eight months pregnant.

  The reality was so merciless that I was embarrassed, 38 , and angry and felt I 39 . But I had my son, and I was about to 40 a new life into the world, so 41 my deep sadness, I had to go on. The next morning, I woke up (literally and figuratively), put my feet on the floor, took a deep breath, fixed breakfast, and 42 did everything I always did. I used my routine to keep me moving.

  And in the seven years 43 , I’ve continued moving forward. I got a job as a kindergarten teacher, earned a master’s degree in education, and watched my babies grow to 12 and 44 . I certainly would never have 45 to put them through this, but in retrospect (回顾), I’m glad it

  46 to me when it did. It helped me grow 47 , confident, and strong — things I’m hopefully instilling now in my children. 48 life throws you a curve ball, hands you a lemon, or knocks you for a loop. But knowing 49 failure can be the first step to success. This is my latest belief and strategy on 50 to win in the end.

  31. A) joys B) anxieties C) excitements D) honors

  32. A) emergence B) absence C) audience D) presence

  33. A) gardening B) teaching C) nursing D) repairing

  34. A) saying B) meaning C) expressing D) talking

  35. A) but B) and C) though D) so

  36. A) precautious B) previous C) present D) precious

37. A) Although B) Yet C) Plus D) Even

  38. A) exciting B) disturbed C) interested D) scared

  39. A) had failed B) failed C) attempted D) had attempted

  40. A) take B) bring C) give D) get

  41. A) regardless of B) except C) despite D) instead of

  42. A) sadly B) terribly C) safely D) basically

  43. A) since B) ago C) before D) after

  44. A) seven B) eight C) nine D) ten

  45. A) preferred B) chosen C) turned D) waited

  46. A) have happened B) happens C) happened D) had happened

  47. A) indifferent B) careful C) helpful D) independent

  48. A) Some time B) Sometimes C) Any time D) Some times

  49. A) to approach B) what to defeat C) how to approach D) to defeat

  50. A) what B) where C) why D) how

  Part V Translation

  (5 minutes)

  Directions: Complete the sentences by translating into English the Chinese given in brackets.

  51. More than five million children have gotten health insurance in the last 4 years, and _________________ (超过三百万的家庭已经摆脱贫困).

  52. The appearance of e-business and the fast-growing Internet economy are ________________ (为中国的进出口贸易提供了新的增长机遇).

53. We have many reasons to believe ______________ (一个更加光明美好的未来在等着我们).

  54. ___________________________ (除董事长之外的所有董事会成员都投票赞成我的建议) to set up a branch office on the outskirts of town.

  55. _______________ (孩子们没有去滑雪),the children went skating last Sunday.

  Part I Writing

  One possible version:

  Talent Is More than a Certificate

  With the increase of students in China’s higher education institutions, there is a striking trend of more and more graduates flooding into the market to hunt for a job. Confronted with fierce and cold competition, they must use everything they have to take advantage of the rare opportunities they are given. Sometimes, whether or not they have a certain educational certificate is enough to leave them a success or failure.

  This practice is not particularly fair or justified. For one thing, the certificate is only a piece of paper that does not reveal one’s actual ability. Sometimes a person’s qualities and capabilities may be hidden inside his or her mind. For another, just as a Chinese saying puts it: “In every art, there is a good master.” It is generally recognized that one’s genuine ability and knowledge are measurable through social practice and not his or her grades on tests. What’s more, the over-emphasis on the certificate will inevitably result in side effects, for example, the widespread manufacture of fake graduate certificates.

  As far as I’m concerned, what you have done in your spare time may be a criterion on which to judge whether you are talented, creative, sympathetic and cooperative or not. An individual’s personal ethical quality, sometimes, is more important than his or her brilliant academic record.

  Part II Reading Comprehension

  (Skimming and Scanning)

  1. B)。根据文章第二段,可以判断B)为正确选项。

  2. D)。根据文章第三段最后两句“To make ... the Forbes ... the richest Americans ... billionaire ... $1.3 billion.”可以判断只有D)表达正确。A)、B)和C)分别出现在第六段、第十三段和第十九段。

  3. B)。根据文章第五段第一句“Twenty years ago ...”和第四句“Now he’s a 49-year-old ...”可以计算出B)是正确的。

  4. C)。根据文章第十段第三句“so I read books and magazines about money management and investing ...”判断C)符合原文的表达,这也符合“Educate yourself”这一部分表达的主题。

5. C)。根据文章倒数第二段第一句“The positive attitude worked: Jill’s ...”,可以判断C)是正确答案。A)、B)和D)分别出现在第七段、第十段和第二段。

  6. A)。根据文章倒数第四段第一句“Jill started packaging gourmet foods ...”和倒数第二段“... backyard company ... direct-sales business ... top 25 female business owners ...”,可以判断出A)是正确选项。

  7. D)。根据文章的小标题,很容易排除A)、B)和C),从而判断D)为正确答案。

  8. fear。参见文章第七段第二句“Eker says, ‘The biggest obstacle to wealth is fear.’”。

  9. the care for their vocation。参见文章最后一段可知,根据《百万富翁之心灵》作者托马斯•J•斯坦利的调查研究,百分之八十以上的百万富翁说,如果他们的职业不是他们所喜欢的,那么他们就永远不会成功。

  10. three / 3。从文章三个小标题“Set your sights on where you’re going”, “Educate yourself”和“Passion pays off”内容中,作者以三个成功者“Jeff Harris”, “Steve Maxwell”和“Jill Blashack Strahan”为例,向我们说明如何成就百万富翁。

  Part III Reading Comprehension

  (Reading in Depth)

  Section A

  11. E)。此处需要一个动词,该句的意思是“本周二,美国和其他国家政府公布了国际数学与科学研究趋势的测试成绩。”

  12. O)。此处需要一个名词,该句的意思是“在测试成绩公布之前,美国公司就已经警告称,美国学生在数学方面的差劲表现正在削弱美国的竞争力,华盛顿立法者们也准备就教育政策进行一场重要辩论。”

  13. H)。此处需要一个名词,根据前面出现的“the results of the test”和“The test results”,可以推断出来。

  14. K)。结合13题和14空后面的介词“by”,可以判断出此处需要一个过去分词,它和后面的“by President Bush’s No Child Left Behind law”一起作定语,修饰前面的名词短语。该句的意思是“测试结果表明布什总统在《不让一个孩子落后》教育法案中推行的系列措施取得了成功。这项法案制定了更严格的教育标准,加大了数学教学力度,并要求频繁举行标准化考试。”

  15. B)。根据句子前后的结构,可以判断此处需要一个副词,用以修饰后面的动词过去分词“surpassed”,而副词“roughly”意思是“大概地”,不符合这里的表达。该句的意思是“美国四年级学生的数学成绩排在第十一位,实际上只落后于八个国家,居前的分别是中国、新加坡和日本。”

16. I)。此处需要一个现在分词,用作介词宾语“500”的补足语。该句的意思是“分数标准是0-1000分,500分代表国际平均水平。”

  17. L)。此处需要一个形容词,美国八年级学生数学测试排名第九,同样是落后于在四年级榜单上排名靠前的亚洲国家。

  18. C)。很明显此处需要一个形容词限制“progress”,结合后面的“... worried about the huge gap ...”,可以断定是“steady”而非“rapid”。

  19. M)。此处需要一个动词,从文章第二段第二句“... exam, administered every four years ...”,可以判断是“administer (施行,执行)”。

  20. D)。此处需要一个现在分词,rest on their laurels意为“躺在成就上而止步不前”。此处讲Martin先生对于美国和其他亚洲国家在数学上的差距表示担忧,因为这些亚洲国家不会躺在成就上而止步不前。

  Section B

  Passage One

  21. C)。推断题。文章第一段第二句的rather than 连接两个意义相对的成分。从slow down可以推断出科技发展要“加速”。

  22. B)。 细节题。文章第一段第五、六两句中提到:人们将用电话线而不是用邮政传递信息,邮差将消失。

  23. B)。推断题。文章在第二段的第三句说明计算机能够更快更准地做出诊断,同时提供有效的治疗措施。

  24. D)。细节题。从文章第二段的最后一句可以得出答案。

  25. A)。 推断题。文章第三段第四句中:人们要摆脱失业的命运,就要学习计算机知识,意思是说人们要为未来做准备。

  Passage Two

  26. C)。推断题。该段开始指出:如果要选出那些改变了我们生活的人,我们绝不能忽略Henry Ford。然后进一步推测,一百年以后历史学家们很可能会得出结论:正是Henry Ford极大地影响了整个生产领域。由此可知作者这里给出历史学家的推断是为了补充说明前一句,即 Henry Ford对我们生活的巨大影响不容忽视。

  27. D)。词义题。解答此题的关键是下文中的reverse一词(Ford reversed this process),以及dis-否定前缀,所以这里的disassembly应该是和assembly相反的意思。A)与 assembly 意义相似;B)和C)也没有与之相反的意义。D)指“拆除,拆卸”,是正确选项。

  28. D)。细节题。A)对应文章第一段,Ford发明了装配线从而改变了我们的生活;B)对应第一段中历史学家的论断;C)对应专家提供的实验结果:装配线大大提高了生产效率。文章虽然提到装配线的发明起源于屠宰场,并不意味着最早的汽车是在屠宰场制造的。

29. A)。推断题。根据文章最后一段,磁发电机实验成功以后,Henry Ford很快将装配线用于整个汽车制造。由于装配线如此经济有效(so efficient and economical),他的汽车产量大大增加,于是将汽车的价格减半(cut the price of his cars in half)到更多人的购买力范围之内(putting them within reach),由此可以直接推断选项A)是正确选项。

  30. B)。主旨题。文章开头指出Henry Ford和他生产创新不容忽视,然后在接下来的两段讲述了这一创新的起源;最后一段讲述了这一创新在生产上的重大意义,选项B)是对文章内容的高度概括。

  Part IV Cloze

  31. D)。graduate with honors是固定搭配,意为“以优异成绩毕业”,故选D)。

  32. C)。此处讲的是“我的父母和五岁的儿子坐在观众席上”,A)和B)的意思是“出现”和“缺席”,D)的意思是“在现场”,意思合理但结构不合理,应是“in their presence”。

  33. B)。根据第二段倒数第二句,可以判断出来。

  34. A)。此处“saying”表达的意思是“note(便条)的内容是……/便条上写着……”,其他三个词用在这里不妥。

  35. A)。从逻辑上分析“尽管我们(的婚姻)遇到了麻烦,但以便条留言而结束还是让我震惊不已”分析,应是“but”。

  36. B)。从“had quit ... in anticipation ...”逻辑上判断,只能选B)(以前的),而A)的意思是“小心的,戒备的”,D)的意思是“珍贵的,稀有的”。

  37. C)。此处显然需要用逻辑上表示递进的副词,故用plus。

  38. D)。从前后的“embarrassed”和“angry”来分析,此处需要一个形容词,“disturbed”(受干扰的)不妥当,A)和C),从结构上看似可以,但从表意上看都不合适。

  39. A)。显然是过去完成时“觉得很失败”而不是“已经尝试过”更符合语法、逻辑和语义。

  40. B)。此处讲的是“将一个新生命带到这个世界”。

  41. C)。此处讲的是“尽管很伤心”,A)的意思是“不管,不顾”。

  42. D)。此句的意思是“基本上做了自己一直在做的”。

  43. A)。“since”从过去算起直到现在,用现在完成时;“ago”从现在算起,用过去时;“before”从过去算起,用过去完成时。

44. A)。从前文的“... a new life ...和 ... the seven years ...”可以推算出“seven”。

  45. B)。此句的意思是“我从没想到要去帮助他们度过难关”。“prefer to do”(更想去做), “turn to”(求助于)。

  46. C)。此处从时态和逻辑结构上讲只能用过去时。

  47. D)。此处讲的是“这让我变得独立、自信和坚强”,A)的意思是“冷淡的”。

  48. B)。“some time”(未来某时),“sometimes”(有时),“any time”(任何时候)。

  49. C)。动词“know”后通常接how和what引导的名词性短语或从句。此处的意思是“知道如何应对失败是人生成功的第一步”。“defeat (战胜,击败)”不符合句意。

  50. D)。这句话的意思是“这就是我最新总结的如何取得最终成功的攻略”。

  Part V Translation

  51. more than three million families have been lifted out of poverty

  52. providing new growth opportunities for China’s import and export trade

  53. a better and brighter future is awaiting us

  54. All the board members, except the president, voted for my proposal

  55. Instead of going skiing

相关内容:
·2013年12月英语四级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语四级改革新题型模拟题(
·2013年12月英语四级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语四级改革新题型模拟题(
·2013年12月英语四级改革新题型模拟题( ·2012年12月英语四级翻译模拟专题一
·2012年12月英语四级翻译模拟专题二 ·2012年12月英语四级翻译模拟专题三
·2012年12月英语四级翻译模拟专题四 ·2012年12月英语四级翻译模拟专题五




六级真题详解
·2003年1月英语六级真题详解
·2002年6月英语六级真题详解
·2002年1月英语六级真题详解
·2001年6月英语六级真题详解
·2001年1月英语六级真题详解
·2000年6月英语六级真题详解
·2000年1月英语六级真题详解
·1999年6月英语六级真题详解
·1999年1月英语六级真题详解
·1998年6月英语六级真题详解


::::::::网站首页设为首页联系我们 线路图 ::::::::
中国四六级考试网版权所有
公安局网监编号:1081067     京ICP备05034376号
Copyright ? 2006~2007 China-cet.com