中国四六级考试网
www.china-cet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
     
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
洛基英语
精英培训
四级真题详解
·2004年1月英语四级真题详解
·2003年9月英语四级真题详解
·2003年6月英语四级真题详解
·2003年1月英语四级真题详解
·2002年6月英语四级真题详解
·2002年1月英语四级真题详解
·2001年6月英语四级真题详解
·2001年1月英语四级真题详解
·2000年6月英语四级真题详解
·2000年1月英语四级真题详解
中国四六级考试网 >> 模拟试题
新东方大学英语四级模拟试卷及答案
http://www.china-cet.com        来源:新东方        发布时间:2008-12-18 19:56:12
2天记住4000单词的秘密... 点击进入!!
    

art I Writing (30 minutes)

注意:此部分试题在答题卡1上。

Directions:   For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic My View on My Further Study. You should write no less than 120 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:

 

1、继续学习(如读研)是我们常讨论的一个话题

2、优先选学校还是优先选专业对部分学生来说是一个问题

3、我的看法

 

Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)

Directions:  In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1.

For questions 1-7, markY (for YES)     if the statement agrees with the information given in the passage;N (for NO)       if statement contradicts the information given in the passage;NG (for NOT GIVEN)    if the information is not given in the passage.For question 8-10, complete the sentences with the information given in the passage.

Stress and Anxiety

Stress can come from any situation or thought that makes you feel frustrated, angry, or anxious. What is stressful to one person is not necessarily stressful to another.

 

Anxiety is a feeling of apprehension or fear. The source of this uneasiness is not always known or recognized, which can add to the distress you feel.

Considerations

Stress is a normal part of life. In small quantities, stress is good -- it can motivate you and help you be more productive. However, too much stress, or a strong response to stress, is harmful. It can set you up for general poor health as well as specific physical or psychological illnesses like infection, heart disease, or depression. Persistent and never-ceasing stress often leads to anxiety and unhealthy behaviors like overeating and abuse of alcohol or drugs.

 

Emotional states like grief or depression and health conditions like an overactive thyroid(甲状腺), low blood sugar, or heart attack can also cause stress.

 

Anxiety is often accompanied by physical symptoms, including:

l        Twitching or trembling

l        Muscle tension, headaches

l        Sweating

l        Dry mouth, difficulty swallowing

l        Abdominal pain (may be the only symptom of stress, especially in a child)

 

Sometimes other symptoms accompany anxiety:

l        Dizziness

l        Rapid or irregular heart rate

l        Rapid breathing

l        Diarrhea(腹泻) or frequent need to urinate

l        Fatigue

l        Irritability, including loss of your temper

l        Sleeping difficulties and nightmares

l        Decreased concentration

l        Sexual problems

 

Anxiety disorders are a group of psychiatric conditions that involve excessive anxiety. They include generalized anxiety disorder, specific phobias(恐惧症), obsessive-compulsive disorder, and social phobia.

Common Causes

Certain drugs, both recreational and medicinal, can lead to symptoms of anxiety due to either side effects or withdrawal from the drug. Such drugs include caffeine, alcohol, nicotine, cold remedies, decongestants, bronchodilators for asthma, tricyclic antidepressants, cocaine, amphetamines, diet pills, ADHD medications, and thyroid medications.

 

A poor diet -- for example, low levels of vitamin B12 -- can also contribute to stress or anxiety. Performance anxiety is related to specific situations, like taking a test or making a presentation in public. Posttraumatic stress disorder (PTSD) develops after a traumatic(外伤的) event like war, physical or sexual assault, or a natural disaster. People with generalized anxiety disorder experience almost constant worry or anxiety about many things on more than half of all days for 6 months. Panic disorder or panic attacks involve sudden and unexplained fear, rapid breathing, and increased heartbeat.

 

In very rare cases, a tumor of the adrenal gland (肾上腺) may be the cause of anxiety. The symptoms are caused by an overproduction of hormones responsible for the feelings of anxiety.

 

Home Care

The most effective solution is to find and address the source of your stress or anxiety. Unfortunately, this is not always possible. The first step is to keep a record of what you think might be making you "stress out":

l        What do you worry about most?

l        Is something constantly on your mind?

l        Does anything in particular make you sad or depressed?

l        Keep a diary of the experiences and thoughts that seem to be related to your anxiety. Are your thoughts adding to your anxiety in these situations?

 

Then, find someone you trust (friend, family member, neighbor, clergy) who will listen to you. Often, just talking to a friend or loved one is all that is needed to relieve anxiety. Most communities also have support groups and hotlines that can help. Social workers, psychologists, and other mental health professionals may be needed for therapy and medication.

 

Also, find healthy ways to cope with stress. For example:

l        Eat a well-balanced, healthy diet. Don't overeat.

l        Get enough sleep.

l        Exercise regularly.

l        Limit caffeine and alcohol.

l        Don't use nicotine, cocaine, or other recreational drugs.

l        Learn and practice relaxation techniques like guided imagery, progressive muscle relaxation, yoga, tai chi, or meditation. Try biofeedback, using a certified professional to get you started.

l        Take breaks from work. Make sure to balance fun activities with your responsibilities. Spend time with people you enjoy.

l        Find self-help books at your local library or bookstore.

Call your health care provider if

Your doctor can help you determine if your anxiety would be best evaluated and treated by a mental health care professional.

 

Call 911 if:

l        You have crushing chest pain, especially with shortness of breath, dizziness, or sweating. A heart attack can cause feelings of anxiety.

l        You have thoughts of suicide.

l        You have dizziness, rapid breathing, or racing heartbeat for the first time or it is worse than usual.

 

Call your health care provider if:

l        You are unable to work or function properly at home because of anxiety.

l        You do not know the source or cause of your anxiety.

l        You have a sudden feeling of panic.

l        You have an uncontrollable fear -- for example, of getting infected and sick if you are out, or a fear of heights.

l        You repeat an action over and over again, like constantly washing your hands.

l        You have an intolerance to heat, weight loss despite a good appetite, lump or swelling in the front of your neck, or protruding eyes. Your thyroid may be overactive.

l        Your anxiety is elicited by the memory of a traumatic event.

l        You have tried self-care for several weeks without success or you feel that your anxiety will not resolve without professional help.

 

Ask your pharmacist(药剂师) or health care provider if any prescription or over-the-counter drugs you are taking can cause anxiety as a side effect. Do not stop taking any prescribed medicines without your provider's instructions.

 

What to expect at your health care provider's office

Your doctor will take a medical history and perform a physical examination, paying close attention to your pulse, blood pressure, and respiratory rate.

 

To help better understand your anxiety, stress, or tension, your doctor may ask the following:

l        When did your feelings of stress, tension, or anxiety begin? Do you attribute the feelings to anything in particular like an event in your life or a circumstance that scares you?

l        Do you have physical symptoms along with your feelings of anxiety? What are they?

l        Does anything make your anxiety better?

l        Does anything make your anxiety worse?

l        What medications are you taking?

 

Diagnostic tests may include blood tests (CBC, thyroid function tests) as well as an electrocardiogram (ECG)(心电图).

 

If the anxiety is not accompanied by any worrisome physical signs and symptoms, a referral to a mental health care professional may be recommended for appropriate treatment.

 

Psychotherapy such as cognitive-behavioral therapy (CBT) (认知行为疗法)has been shown to significantly decrease anxiety. In some cases, medications such as benzodiazepines or antidepressants may be appropriate.

 

注意:此部分试题请在答题卡1上作答。

 

1.      The causes of anxiety can be easily traced with the help of a psychologist.

2.      Without a firm control, stress will frustrate your life in any case.

3.      Many unwelcome changes in bodily function usually go side by side with anxiety.

4.      Stress or anxiety can sometimes be attributed to an unbalanced diet.

5.      The first step to relieve stress or anxiety without seeking professional advice is to ask for the family members’ or friends’ help.

6.      Dial 911 immediately after you have an unhealthy emotional state.

7.      You need to follow your health care provider’s instructions on whether to go on taking the prescribed medicines even if they can lead to anxiety.

8.      A health care provider is necessary if he can recommend whether ____________ be needed to help you out of anxiety.

9.      You will have ________ at your health care provider’s office, which mainly focus on blood tests (CBC, thyroid function tests) and an electrocardiogram (ECG).

10.  An effective way to ease anxiety is known as __________ with cognitive –behavioral therapy (CBT) as one example.

 

Part III Listing Comprehension (35 minutes)

Section A

Directions:  In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer, then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line though the centre.

注意:此部分答题在答题卡2上作答。

1.

A)    The woman should not go out at this time of the day.

B)     The traffic is not that bad at this time of the day.

C)    The woman should take the underground instead.

D)    The woman should never drive a car.

 

2.

A)    The man is inviting the woman to a movie.

B)     The woman is watching TV.

C)    The man is probably asking the woman out.

D)    The woman is feeling cold.

 

3.

A)    She had the slightest idea of where the post office is.

B)     She knew everyone around.

C)    She could guess the direction for the man.

D)    There was no post office nearby.

 

4.

A)    The woman believes that much more rain is expected.

B)     The woman believes that there has been enough rain.

C)    The woman believes that there should be much rain next summer.

D)    The woman did a lot of laundry in summer.

 

5.

A)    At a telephone box.

B)     At an office.

C)    At a net bar.

D)    At a canteen.

 

6.

A)    It has ruined her plan for washing clothes.

B)     She is poor.

C)    She doesn’t want the rain to pour on her.

D)    She likes sunny more.

                                      

7.

A)    The man likes to eat bananas.

B)     Eating banana is very boring.

C)    The man believes banana is a boring topic.

D)    According to the woman, the man’s project is not interesting at all.

 

8.

A)    Student and lecturer

B)     Father and son

C)    Classmates

D)    Librarian and student

 

Now you will hear two long conversations.

Conversation One

Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.

 

19. A) 5 times, from Monday to Friday.

B) Two times, on Thursday and Friday.

C) Two times, on Tuesday and Thursday.

D) One time, on Friday.

 

20. A) Because he hadn’t received any notice about that meeting

B) Because he had to attend the group discussion.

C) Because he had to do some part time jobs yesterday.

D) Because he was not interested at such orientation meeting.

 

21. A) 80%

B) 90%

C) 100%

D) None of above.

 

22. A) The man is a grade one student in the university.

B) The man thinks it’s difficult to meet the requirement of attendance.

C) The man has to work after school.

D) The man think the time of the lecture is too early.

 

Conversation Two

Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.

 

23. A) Teaching.

B) Banking.

C) English.

D) Media.

 

24. A) 1992

B) 1993

C) 1994

D) 1990

 

25. A) The woman’s salary of her new job will be 500 pounds a month.

B) The man thinks the woman’s expected salary is too high.

C) The man thinks the woman’s past working experience is inadequate.

D) The woman doesn’t need to pay any fees for her further education.

 

Section B

Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One

Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

26

A. She received unusual honors since childhood.

B.    She experienced a life that gave others hope.

C.   She got a sickness that doctors can’t heal.

D.   She was very active in helping people who are blind and deaf.

 

27

A.   By touch of fingers and hands.

B.    By difficult speaking exercises.

C.   By exploring the nature.

D.   By helping her to do outdoor activities.

 

28

A.   To make a name for herself.

B.    To improve the public image of disabled people.

C.   To attract public attention on the difficulties of people with physical problems.

D.   To express a belief of courage to gain success for people in difficulties.

 

Passage Two

Questions 29 to 31are based on the passage you have just heard.

 

29

A.   It can give students opportunities to know each other.

B.    It is required by colleges for all students during campus study.

C.   It has rules to decide who can live in suites.

D.   It may involve questions on privacy.

 

30

A.   They have to live in different buildings.

B.    They got different requirements for bathrooms.

C.   They can live on the same floors but not the same room.

D.   They can live in the same room if they are married.

 

31

A.   They should make sure their colleges provide special dormitories for foreign students.

B.    They should raise their questions of housing before they make a decision.

C.   They should share dormitories with other people during vacation times.

D.   They should adapt themselves to their college’s privacy policy.

 

Passage Three

Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.

32

A.   They dream of joyful occasions.

B.    They dream of listening to music.

C.   They dream of unpleasant or bad things.

D.   They dream of something related to god

 

33

A.   Dreams can help people solve problems or understand worries.

B.    Dreams enable researchers to better understand people’s childhood.

C.   Dreams may predict a coming death of a dreamer.

D.   Dreams are effective in relieving people’s hatred toward others.

 

34

A.   Sleeping pattern.

B.    Electrical processing in nerve system.

C.   Memories.

D.   Brain activity in sleeping.

 

35

A.   Study on dreams is deemed to be less important as it is used to.

B.    Scientists have reached an agreement on the reason why people dream.

C.   People should develop different ways to further study on dreams.

D.   Researchers have different ideas on the cause of dreaming.

 

Section C

Directions:  In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

注意:此部分试题在答题卡2上;请在答题卡2上作答。

    Why do we cry? Can you imagine life without tears? Not only do tears keep your eyes lubricated, they also ___36_ __ a substance that kills certain ___37___ so they can’t infect your eyes. Give up your tears and you’ll lose this on-the-spot ___38_ __. Nobody wants to give up the flood of ___39 ___ tears you produce when you get something ___40 __ or chemical in your eyes. Tears are very good at washing this irritating _____41____ out . Another thing you couldn’t do without your tears is cry from joy, anger or ___42__ _. Humans are the only animals that produce tears in response to ___43___, and most people say a good cry makes them feel better.    ____________________________________________________________44__________________________________________. Tear researcher, Winifred, is trying to figure out how it happens. One possibility he says is that tears discharge certain chemicals from your body, chemicals that build up during stress. When people talk about crying it out, “I think that might actually be what they are doing”, he says. ________________________________________45________________________________________  _______ Boys, for example ,cry only about a quarter as often as girls once they reach teenage years, and we all cry a lot less now than we did as babies .Could it possibly be that we face less stress? __________________________________________46___________________________________.

 

Part IV Reading Comprehension (reading in depth) (25 minutes)

Section A

Directions:  In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in the bank more than once.

Questions 47 to 56 are based on the following passage.

 

When you flip through a magazine or watch TV, do you notice anything strange? Take a 47 look at the people on the pages. What do you see? You’ll probably notice that many of them share a lot of the same 48 . They are tall and thin. They have nice skin and beautiful hair. In real life, however, people come in all 49 , sizes, and colors.

 

Everyone has qualities that make him or her special. You share the physical characteristics of your 50 , and you are a part of your family’s culture. You also have a 51 set of qualities that make you different from everybody else. Each person has talents, gifts, and interests that make him or her unique.

 

Take a look at the people around you. The ones who are most confident are not 52 the most beautiful or the most talented. They are the people who have decided that they like themselves. They believe they have talents to share with other people. Then they practice and 53 their talents, so that they get better and better at the things they like to do.

 

Each day you make choices about what you think of yourself. Are you smart, 54 , athletic, musical—what qualities make up who you are? One of the biggest 55  you make each day is whether or not you like yourself. So give yourself a 56 , pat yourself on the back, and feel good about who you are.

 

注意:此部分试题请在答题卡2上作答

A awkward    B close    C creation     D shapes    E ancestors      F extremely     G distinctive     H necessarily     I develop    J break     K creative     L decisions     M reserve     N characteristic          O excessive

 

Section B

Directions:  There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One

Questions 57 to 61 are based on the following passage.

It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for most of the misunderstandings between them. They have always complained, more or less justly, that their parents are out of touch with modern ways; that they are possessive and dominant that they do not trust their children to deal with crises; that they talk too much about certain problems and that they have no sense of humors, at least in parent-child relationships.

     I think it is true that parents often underestimate their teenage children and also forget how they themselves felt when young.

     Young people often irritate their parents with their choices in clothes and hairstyles, in entertainers and music. This is not their motive. They feel cut off from the adult world into which they have not yet been accepted. So they create a culture and society of their own. Then, if it turns out that their music or entertainers or vocabulary or clothes or hairstyles irritate their parents, this gives them additional enjoyment. They feel they are superior, at least in a small way, and that they are leaders in style and taste.

      Sometimes you are resistant, and proud because you do not want your            parents to approve of what you do. If they did approve, it looks as if you are betraying your own age group. But in that case, you are the underdog: you can't win but at least you can keep your honor. This is a passive way of looking at things. It is natural enough after long years of childhood, when you were completely under your parents' control. But it ignores the fact that you are now beginning to be responsible for yourself.

    If you plan to control your life, co-operation can be part of that plan. You can charm others, especially parents, into doing things the ways you want. You can impress others with your sense of responsibility and initiative, so that they will give you the authority to do what you want to do.

 

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

 

 57. The author is primarily addressing ______.

(A) parents of teenagers

(B) newspaper readers

(C) those who give advice to teenagers

(D) teenagers

 

58. The first paragraph is mainly about _____.

(A) the teenagers' criticism of their parents

(B) misunderstandings between teenagers and their parents

(C) the dominance of the parents over their children

(D) the teenagers' ability to deal with crises

 

59. By using the example of strange clothes and hairstyles, the author tells us that teenagers____________.

(A) want to show their existence by creating a culture of their own

(B) have a strong desire to be leaders in style and taste

(C) have no other way to enjoy themselves better

(D) want to irritate their parents

 

60. Teenagers do not want their parents to approve of whatever they do because they _____.

(A) have already been accepted into the adult world

(B) feel that they are superior in a small way to the adults

(C) are not likely to win over the adults

(D) have a desire to be independent

 

61. To improve parent-child relationships, teenagers are advised to be _____.

(A) obedient

(B) responsible

(C) co-operative

(D) independent

 

Passage Two

Question 62 to 66 are based on the following passage.

 

The word conservation has a thrifty (节俭) meaning. To conserve is to save and protect, to leave what we ourselves enjoy in such good condition that others may also share the enjoyment. Our forefathers had no idea that human population would increase faster than the supplies of raw materials; most of them, even until very recently, had the foolish idea that the treasures were "limitless" and "inexhaustible". Most of the citizens of earlier generations knew little or nothing about the complicated and delicate system that runs all through nature, and which means that, as in a living body, an unhealthy condition of one part will sooner or later be harmful             to all the others.

       Fifty years ago nature study was not part of the school work;            scientific forestry was a new idea; timber was still cheap because it could be brought in any quantity from distant woodlands; soil destruction and river floods were not national problems; nobody had yet studied long-terms climatic cycles in relation to proper land use; even the word "conservation" had nothing of the meaning that it has for us today.

      For the sake of ourselves and those who will come after us, we must           now set about repairing the mistakes of our forefathers. Conservation should, therefore, be made a part of everyone's daily life. To know about the water table (水位) in the ground is just as important to us as a knowledge of the basic arithmetic formulas. We need to know why all watersheds (上游源头森林地带集水区) need the protection of plant life and why the running current of streams  be made to yield their full benefit to the soil before they finally escape to the sea. We need to be taught the duty of planting trees as well as of cutting them. We need to know the importance of big, mature trees, because living space for most of man's fellow creatures on this planet is figured not only in square measure of surface but also in cubic volume above the earth. In brief, it should be our goal to restore as much of the original beauty of nature as we can.

 

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

 

62. The author's attitude towards the current situation in the exploitation of natural resources is _____.

(A) positive (B) neutral (C) suspicious (D) critical

 

63. According to the author, the greatest mistake of our forefathers was that _____.

(A) they had no idea about scientific forestry

(B) they had little or no sense of environmental protection

(C) they were not aware of the significance of nature study

(D) they had no idea of how to make good use of raw materials

 

64. It can be inferred from the third paragraph that earlier generations didn't realize ______.

(A) the interdependence of water, soil, and living things

(B) the importance of the proper use of land

(C) the harmfulness of soil destruction and river floods

(D) the value of the beauty of nature

 

65. To avoid correcting the mistake of our forefathers, the author suggests that _____.

(A) we plant more trees

(B) natural science be taught to everybody

(C) environmental education be directed toward everyone

(D) we return to nature

 

66. What does the author imply by saying "living space... is figured... also in cubic volume above the earth" (Lines 7-8, Para. 3)?

(A) Our living space on the earth is getting smaller and smaller.

(B) Our living space should be measured in cubic volume.

(C) We need to take some measure to protect space.

(D) We must preserve good living conditions for both birds and animals.

 

 

Part V Cloze (15 minutes)

Directions:  There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D) on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

From the moment an animal begins its life 67, survival is the name of the game. Baby animals have some important things to learn! For some, like baby robins, parents 68 food, 69, and tender loving care. But for 70, the adults are not around. Baby sea turtles, for example, never know their parents. They go it 71 from day one. How do they know what to do?

 

All animals begin life knowing how to do certain things. Baby sea turtles, for 72, do not need to learn how to swim. They already know. When you were born, you knew how to cry 73 you wanted something. And lions are born knowing how to chase. Scientists call these kinds of behaviors 74 . You could say that instincts are behaviors you are born 75.

 

Some animals, such 76 insects, depend 77 instinct to survive. Other animals, 78 amphibians, reptiles, birds, and mammals, can learn how to do things. Their instincts and learned behaviors help them to 79.

 

Animals learn important survival skills by playing. Have you 80 watched a kitten at play? It might chase a ball of yarn or wrestle with a toy. The kitten is having fun. It is learning how to hunt. Why is the young zebra 81 up its hind legs over and over again? You might think the zebra is just playing. You’re right. It is. 82 this playing has a 83. By kicking its legs, the zebra is practicing the important skill of self-defense. This skill will come in handy if a lion decides to 84. Next time you see animals playing, try to 85 out what survival skills they’re 86.

 

67 A circle     B cycle     C center     D chart

68 A produce     B progress     C proceed     D provide

69 A shelter     B shed     C shell     D shield

70 A others     B another     C other     D any

71 A lonely     B single     C alone     D sole

72 A instance     B instant     C convenience     D convenient

73 A that     B what     C when     D which

74 A actions     B thoughts     C wisdoms     D instincts

75 A to     B at     C on     D with

76 A like     B as     C so     D too

77 A up     B to     C on     D in

78 A concluding     B including     C composing     D imposing

79 A revive     B survive     C recover     D reveal

80 A even     B ever     C only     D just

81 A picking     B making     C putting     D kicking

82 A But     B Or     C And     D For

83 A function     B target     C purpose     D task

84 A hit     B crash     C attack     D collide

85 A put     B take     C draw     D figure

86 A sketching      B constructing     C researching     D practicing

 

Part VI Translation (5 minutes)

Directions:  Complete the sentences by translating into English the Chinese given in brackets. Please write you translation on Answer Sheet 2.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答,只需写出译文部分。

 

87.  I suggested that________________(我们公司取消合同).

88.   ________________(他们都没有空) when Mr. Smith wanted to send a message.

89.  It was in the twentieth century ________________________(我们见证了巨大的政治、经济和文化的变迁).

90.  No sooner ___________________________(我们刚听到这个好消息)she arrived.

91.  _________________(他们采取了有效措施以防止)poisonous gases from escaping.

 

四级参考答案

Part I Writing

略。

Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

1. N   2. N   3. Y   4. Y   5. N   6. NG   7. Y

8. a mental health care professional

9. diagnostic tests

10.  psychotherapy

Part III Listening Comprehension

11.C   12.C   13.A   14.A   15.B   16.A   17.D   18.C   19.C   20.A

21.B   22.D   23.C   24.C   25.D   26.B   27.A   28.C   29.A   30.D

31.B   32.C   33.A   34.D   35.D

36  contain           37  bacteria         38  defense      39  extra  

40  physical          41  stuff            42  sadness      43  emotions

44  Many scientists, therefore, believe that crying somehow helps us cope with emotional situations.

45  If Fred is right, what do you think will happen to people who restrain their tears?

46  Maybe we found another ways to deal with it, or maybe we just feel embarrassed.

 

Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth)

47B  48N  49D  50E  51G  52H  53I  54K  55L  56J

57.D   58.A   59.A   60.D   61.C   62.D   63.B   64.A   65.C   66.D

Part V Cloze

67.B   68.D   69.A   70.A   71.C   72.A   73.C   74.D  75.D   76.B

77.C   78.B   79.B   80.B   81.D   82.A   83.C   84.C   85.D   86.D

Part VI Translation (5 minutes)

87.  our company cancel the contract

88.  None of them were available

89.  that we witnessed an enormous politicaleconomic and cultural transformation

90.  had we heard the good news than

91.  They took effective measures to prevent

四级考试听力原文

Part III Listing Comprehension (35 minutes)

Section A

Directions:  In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer, then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line though the centre.

 

1.      W: I need to go across town, but the traffic is so heavy this time of day.

M: When you take the subway, you don't have to deal with traffic. I never drive any more.

Q: What does the man imply?

 

2.      M: I've got two tickets to today's game. Do you want to come along?

W: It'll be on television. Besides, it's really too cold for me.

Q: What can we learn from the conversation?

 

3.      M: Excuse me, could you tell me how to get to the post office?

W: Your guess is as good as mine. I'm new around here.

Q: What does the woman mean?

 

4.    M: We’ve been having so much rain recently, haven’t we?

W: That’s far from enough though, since we had such a long dry summer.

Q: What can we understand from the conversation?

 

5.      M: Susan, can you help me with that load of files?

W: I’ll deal with that for you, but not now. Right now, I have a phone call to answer and a piece of email to forward.

Q: Where does this conversation probably take place?

 

6.      M: Look at all those clouds! It was still shining an hour ago.

W: Poor me, what should I do with all those laundries?

Q: Why is the woman complaining about the weather?

 

7.      M: I have recently been doing a project about banana growing.

W: Banana growing? I thought you said my project was boring.

Q: What can we learn from the conversation?

 

8.    W: Did you enjoy the lecture last night?

M: To tell you the truth, I’d rather I had stayed in the dormitory like you.

Q: What’s the probable relationship between the two speakers?

 

Now you will hear two longer conversations.

Conversation One

M: Hello, can I come in?

W: Oh, yes, how can I help you?

M: I’m a new student on Economics, and I was wondering if someone could give me some information about the courses.

W: Well, I might be .able to help. I lecture on that program. What do you need to know?

M: I’d like to know how many lectures a week do I have to attend?

W: Ah, well, the Economics course is a double unit so there are two lectures a week. The lectures are scheduled for Tuesday and Thursday(No.19). Besides, there’s one group discussion every week, which will be held on every Friday.

M: So what time?

W: Let me see…You know this information is all in the handout which you should have received yesterday, at the orientation meeting for the new students.

M: Oh, was there a meeting yesterday? I didn’t know about that …no one mentioned…(No.20)

W: Yes, there was, but never mind. Now lectures are at four in the afternoon.

M: Four’s bit late.(No.22) I’ve got a part time job that starts at four thirty.

W: Well you can’t be in two places at once, can you, and attendance at lectures is necessary. We expect at least 80% attendance at this university, you know.

M: 80%! That’s high.

W: But I’m afraid you have to meet that requirement, otherwise, you can’t get enough credits to graduate. And what’s more, if you want to earn the scholarship, 90% attendance rate or above is a must.(No.21)

M: Ok, I see, though it’ll be difficult. Anyway, thank you for your information.

W: You’re welcome.

 

Questions 19 to 22 are based on the long conversation you’ve just heard.

19. How many Economics lectures will the man attend every week?

20. Why did the man miss the orientation meeting for the new students yesterday?

21. If a student wants to earn the scholarship, what is the required attendance rate?

22. Which of the following statements is not true according to the conversation?

 

Conversation Two

M: Nice to meet you Ms Sutton. I’m today’s interviewer, Miller. I’ve gone through your CV, and I must say it’s quite impressive.

W: Thank you.

M: Now let me see. It seems you studied English at college, didn’t you?

W: Yes, that’s right.(No.23) I graduated from Leeds University.

M: When did you graduate?

W: In July, 1994.(No.24)

M: And could you tell me what kind of working experience you’ve had?

W: My last position was as a teacher at Smithfield Secondary School in Leeds.

M: When was that exactly?

W: From 1992 to 1993.

M: Uhuh got that.

W: Before that I worked for HSBC as a bank clerk. That was from 1990 to 1992. And I’ve been doing freelance work for the last few months, mainly writing articles for some newspapers and magazines.

M: Well, Ms Sutton, your qualifications for the job are excellent. Could you tell me what kind of salary you are expecting?

W: Well, in my last job I was making five hundred pounds a month. I understand that this position has a starting salary of around six hundred a month.

M: That’s right.

W: That would be fine with me.

M: And is there anything you’d like to ask about the job?

W: Yes. I’d like to know if the company provides opportunities for further education.

M: Yes. Our employees are allowed to take up to four hours a week at full pay to attend college course.(No.25)

W: That’s very generous. Well, I don’t think I have any other questions.

M: Good, So I’ve enjoyed meeting and talking with you. We’ll call you within the week.

W: Thank you. Bye.

 

Questions 23 to 25 are based on the long conversation you’ve just heard.

23. What was the woman’s major in the university?

24. When did the woman graduate from Leeds University?

25. Which one is true according to the conversation?

 

 

Section B

Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One

Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

Passage 1

The name Helen Keller has had special meaning for millions of people. She could not see or hear. But her unusual success gave others hope.

Until she was a year-and-one-half old, Helen Keller was just like any other child. She was very active. Unfortunately she developed a strange sickness that made her completely blind and deaf. The doctor could not do anything for her.

When Helen was six, a teacher named Anne Sullivan arrived to help her. Miss Sullivan began by teaching Helen that everything had a name. The job was long and difficult. Helen had to learn how to use her hands and fingers to speak for her.

Miss Sullivan took Helen out into the woods to explore nature. They went to the circus, the theater, and even to factories. She explained everything in the language she and Helen used - a language of touch - of fingers and hands. Helen also learned how to ride a horse, to swim, even to climb trees.

Helen went to college and completed her studies with high honors. She had to work hard to support herself after she finished college. She spoke to many groups around the country. She wrote several books. And she made one movie based on her life. Her main goal was to increase public interest in the difficulties of people with physical problems.

The work Helen Keller and Anne Sullivan did has been written and talked about for many years. Their success showed how people can conquer great difficulties. Helen Keller died on June first, nineteen sixty-eight. Her message of courage and hope remains.

 

No. 26   Why has the name of Helen Keller had a special meaning among millions of people?

No.27    In which way did Miss Sullivan teach Helen Keller to study and perceive the world?

No.28    What’s the main purpose of Helen Keller’s activities after she completed her study in college?

 

Passage 2

When you get accepted to a college, the first thing you need is a place to live.

Housing policies differ from school to school. Students might be able to choose whatever housing they can find. Or they might have to live in a dormitory, at least for the first year.

Dormitories come in all sizes. A building may house a small number of students or many hundreds. Some have suites. Each suite has several bedrooms, a common living area and a bathroom. So many students say dormitories provide the best chance to get to know other students.

Most colleges and universities offer single-sex dormitories, but usually males and females live in the same building. They might live on the same floors and share the same common bathrooms. But, in most cases, they may live in the same room only if they are married.

Edward Spencer, an associate vice president for student affairs says it is important to understand the rules of the building in which you will live. He advises students to ask questions before they decide about their housing. For example: If a student requires a special diet, will the school provide for it? How much privacy can a student expect? Will the school provide a single room if a student requests one?

The university also has several dormitories open all year so foreign students have a place to stay during vacation times.

 

No.29    What do many students say about living in dormitories?

No.30    What can we infer about males and females in dormitories?

No.31    What does the associate vice president for student affairs suggest student should do?

 

Passage 3

The word “dream” comes from an old word in English that means “joy” and “music”. Our dreams include all the senses – smells, sounds, sights, tastes and things we touch. But sometimes the dreams are unpleasant and may even be bad dreams that frighten us.

People have been trying to decide what dreams mean for thousands of years. For example, Ancient Greeks and Romans believed dreams provided messages from the gods.

Early in the twentieth century, Austrian psychiatrist Sigmund Freud published a book called “The Interpretation of Dreams”. Freud told people their dreams might be a way of helping them solve problems or understand their worries. For example, when people dream of flying or swinging, they want to be free of their childhood. When a person dreams that a brother or sister has died, the dreamer is really hiding feelings of hatred for that person.

Today we know more about the science of dreaming because researchers can take pictures of people’s brains while they are sleeping. They attach wires to the head of a person who is sleeping. The wires record electrical activity in the brain. These studies show that the part of the brain in which we feel emotion is very active when we dream.

Doctor Stickgold from Harvard University says that when we dream, the brain is trying to make sense of the world. It does so by putting our memories together in different ways to make new connections and relationships.

All the scientists believe it is important to keep researching dreams. However, they still do not agree on exactly how the brain works when we are dreaming or why we dream.

 

No.32    According to the passage, what may happen when people dream?

No.33    According to Sigmund Freud’s study, what can be inferred about dream?

No.34    What objective have the scientists focused on to study dreams?

No.35    What is the conclusion of the passage towards researching dreams?

 

Section C

Directions:  In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

 

Why do we cry? Can you imagine life without tears? Not only do tears keep your eyes lubricated, they also contain a substance that kills certain bacteria so they can’t infect your eyes. Give up your tears, and you’ll lose this on-the-spot defense. Nobody wants to give up the flood of extra tears you produce when you get something physical or chemical in your eyes. Tears are very good at washing this irritating stuff out. Another thing you couldn’t do without your tears is cry from joy, anger or sadness. Humans are the only animals that produce tears in response to emotions, and most people say a good cry makes them feel better. Many scientists, therefore, believe that crying somehow helps us cope with emotional situations. Tear researcher, Wini Fred, is trying to figure out how it happens. One possibility he says is that tears discharge certain chemicals from your body, chemicals that build up during stress. When people talk about crying it out, “I think that might actually be what they are doing”, he says. If Fred is right, what do you think will happen to people who restrain their tears? Boys, for example, cry only about a quarter as often as girls once they reach teenage years, and we all cry a lot less now than we did as babies. Could it possibly be that we face less stress? Maybe we found another ways to deal with it, or maybe we just feel embarrassed.

相关内容:
·2013年12月英语四级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语四级改革新题型模拟题(
·2013年12月英语四级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语四级改革新题型模拟题(
·2013年12月英语四级改革新题型模拟题( ·2012年12月英语四级翻译模拟专题一
·2012年12月英语四级翻译模拟专题二 ·2012年12月英语四级翻译模拟专题三
·2012年12月英语四级翻译模拟专题四 ·2012年12月英语四级翻译模拟专题五




六级真题详解
·2003年1月英语六级真题详解
·2002年6月英语六级真题详解
·2002年1月英语六级真题详解
·2001年6月英语六级真题详解
·2001年1月英语六级真题详解
·2000年6月英语六级真题详解
·2000年1月英语六级真题详解
·1999年6月英语六级真题详解
·1999年1月英语六级真题详解
·1998年6月英语六级真题详解


::::::::网站首页设为首页联系我们 线路图 ::::::::
中国四六级考试网版权所有
公安局网监编号:1081067     京ICP备05034376号
Copyright ? 2006~2007 China-cet.com