13. M: I’ll be dozy if I don’t have caffeine to start my day.
W: Perhaps you should think of an alternative. Getting yourself hooked isn’t exactly the solution, is it?
Q: What does the woman suggest the man do?
【解析】选[B]。男士说他早上不喝咖啡就整天迷迷糊糊的。alternative指“可供选择的办法”，由女士说的you should think of an alternative可知，她建议男士换一种方法使自己清醒，[B]项正确。getting oneself hooked指使自己陷于某种习惯当中。
14. M: Do you think the behavior of the parking supervisor is a bit extreme?
W: Yes. But I’m going to bring it up with someone one of these days.
Q: What does the woman mean?
【解析】选[C]。结合男士提到的the behavior of the parking supervisor is a bit extreme 推测，女士所说的bring it up with someone应是指raise the question to someone，即她打算要反映或投诉(complain about)停车场管理员的恶劣行为，[C]项正确。
15. M: Excuse us for creating such a mess. It was Kelly’s graduation day and we had a potluck dinner to celebrate the occasion.
W: Well, I do understand it was an important day for Kelly, but I guess you’ll know what you’ll be doing for the whole morning.
Q: What does the woman imply?
【解析】选[D]。男士等人为了庆祝Kelly毕业把屋子搞得一团糟(such a mess),女士表示理解这对于Kelly的意义，但又说男士应该清楚自己上午该做的事，可见她是在暗示男士赶紧把脏乱的屋子收拾一下(get busy cleaning it up)。a potluck dinner指“一顿家常便饭”。
16. W: It was nice meeting up with Ashley again. We had such great time recapturing old childhood memories.
M: Didn’t I tell you to keep in contact with her from time to time? How long exactly had it been?
Q: What does the man imply the woman should do?
【解析】选[B]。男士说的Didn’t I tell you to keep in contact with her from time to time? 表明他认为女士应该和Ashley联系得更频繁些，选项[B]正确。meet up with sb.意为“与某人偶遇”。keep in contact with ≈ make contacts with，意为“与某人保持联络”。
17. M: You remember you recommended that I choose Brown for a physics professor last month? Well, now I’m thinking of dropping physics. I’m always half asleep in it.
W: It’s probably your nightlife that’s doing it rather than Brown. Stick it out. I did and now I wish I had him still instead of this new professor I have.
Q: What does the woman imply?
【解析】选[D]。rather than表示肯定前者、否定后者，即女士认为男士在课堂上打不起精神不是因为Brown的课讲得乏味，而是因为他熬夜熬得太晚了(nightlife暗示go to bed late)。not...but...意为“不是…，而是…”，与rather than含义相近，因此选项[D]正确。
18. W: Tom, where were you yesterday evening? I expected to see you at the concert.
M: Oh, I waited for you at the corner of your street. Then I looked for you at your flat, but the housekeeper said you were out.
Q: Why didn’t they meet that evening?
M: Have you noticed the new dustbin downstairs, at the entrance of the main building?
W: Yeah, of course. It looks funny, though, like a battery. What’s it for? Is it really for garbage?
M: Not really. Actually it’s a dustbin for used batteries.
W: Used batteries? What do you mean by that? Why do we need a special dustbin for used batteries?
M: Well, you know there are still a lot of heavy metals left in used batteries, so by recycling the batteries, we can not only make full use of the metals left, but also prevent the environment from being polluted.
W: Oh, I see. Can this work? Our efforts are too insignificant.
M: Even though we are not ecologists or biologists, there is still a lot we can do. The Student Union is sponsoring a one month program called “Green Movement”, which is aimed at making more and more students aware of serious environmental problems we are facing now.
W: Sounds quite exciting — “Green Movement”. What, for example, can I do?
M: Well, quite a lot. For one thing, you can stop using those plastic meal boxes and disposable wooden chopsticks. Plastic meal boxes do great harm to the environment and disposable chopsticks are a big waste of forest resources. Well, there will be a lecture tomorrow afternoon at four o’clock. You may attend if you are interested.
W: Tomorrow afternoon... let me think... yeah, I happen to be free. I will go there.
Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
19. What are the two speakers doing?
【解析】选[B]。选项表明对话可能与环保有关。对话中，两人先是就一种专门回收电池的垃圾箱的环保意义进行了讨论，话题进而扩大到环保运动——Green Movement，以及与之相关的一个讲座。即两人是在探讨有关环保的问题，[B]概括性最强，符合题意。[A]、[D] 都只是对话的一个方面，[C]是根据a dustbin for used batteries涉及的干扰项。
20. What is the purpose of the “Green Movement”?
【解析】选[D]。由对话中的…“Green Movement”， which is aimed at making more and move students aware of serious environmental problems we are facing now可推断[D]正是此次活动的根本目的。A与“Green Movement”无关，[B]、[C]都是该活动的具体措施。另外，根据常识也可知道，环保运动的主要目的就在于丰富人们的环保知识和增强大众的环保意识。
21. What will the woman do tomorrow afternoon?
【解析】选[A]。选项均以she开头，因此要注意听女士要做的事情。[A]、[B]、[C]都明确表示女士要做某事，[D]说“女士不确定将要做什么”，与其他选项明显不同，故可初步排除。对话中提到there will be a lecture tomorrow afternoon...I happen to be free. I will go there，因此选[A]。
M: Hello, Prof. Diana, you wanted to see me?
W: Oh, yes, Frank. Thanks for coming. It’s about your work as a teaching assistant. I’ve just read your evaluations, the ones the students filled out toward the end of the semester.
M: Yes...? Well, how were they?
W: Would you like to take a look? Out of a possible score of five, you got a four point eight. That’s very high, Frank.
M: Well, what a pleasant surprise.
W: When we see such a high score, we generally try to keep the teaching assistant on a little longer and perhaps even ask them to cover more classes. What do you say, Frank? Would you like this?
M: I sure would, but I don’t know if I can. Next fall will be my last semester of course work for my master’s and I’ll be very busy doing research on my thesis. Could I have a few days to think about it?
W: Certainly, I wouldn’t want you to fall behind in your course work, but I do think you should consider getting more experience in the classroom. You seem to have a real gift.
M: Thanks for your praise, Professor.
W: Let me know by the beginning of next week, will you?
M: Sure thing. I’ll drop by again on Monday or Tuesday.
Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
22. What does Prof. Diana offer Frank?
【解析】选[A]。对话中女士开门见山地提到Frank的助教工作，接下来对他的工作给与了肯定，提到try to keep the teaching assistant on a little longer，也就是希望Frank继续工作一段时间，后面的对话也都是围绕此话题展开，因此选[A]。salary和vacation在对话中没有涉及。[D]是针对对话中的research on my thesis设的干扰项。
23. What’s Frank’s answer to Prof. Dianna’s offer?
【解析】选[C]。选项[A]、[C]、[D] 都与男士接受一份工作的情况有关， [B]是说男士不喜欢这份工作，与其他选项明显不同，很可能不是答案。女士征求意见时，男士表示I sure would, 但接着又用but进行转折，表示自己下学期会很紧张，并最后要求have a few days to think about it，由此可以确定答案为[C]。
24. What does Prof. Dianna suggest that Frank do?
【解析】选[D]。[A]、[C]、[D] 都与教学或课程有关，[B]与此关系不大，很可能不是答案，可初步排除。女士说不希望男士耽误学业，接着用but进行转折，认为男士应该consider getting more experience in the classroom，所以选[D]。
25. What is the gift the professor refers to?
【解析】选[A]。对话中，女士赞扬男士You seem to have a real gift。gift一般有两个意思，即“礼物(present)”和“天赋(talent)”。整个对话中，女士对男士的能力赞赏有加，不难看出gift表示talent的意思。