18. M: Excuse me, would you please tell me when the next flight to Los Angeles is?
W: Sure. The next direct flight to Los Angeles is two hours from now, but if you do not mind transferring at San Francisco you can board now.
Q: What can we learn from the conversation?
【解析】选[D]。the next flight、direct flight(直达航班)、transferring(转机，换乘)构成了“在机场咨询航班情况”的特定场景。由女士所说的if you do not mind transferring at san Francisco you can board now可知答案为[D]。
W: Can I help you?
M: Yes, I’m looking for a book on the presidential election system in the United States.
W: Well, all of our textbooks are arranged by subject and course number in the back of the store. Is this a required text for one of the University’s political science courses?
M: No, it isn’t. I’ve already looked through all the political science books in the back, but the ones I saw only had a few pages, at most, on the topic.
W: How about the paperback section? There may be something there.
W: Or better yet, you should try looking in Books in Print.
M: I’ve never heard of that. What is it?
W: It’s an index that lists all of the books currently available from publishers. If you have a specific book in mind, you can look under the author’s last name.
M: But I don’t.
W: Then look directly under your subject, presidential elections.
M: What happens if I find a book I want?
W: Well, if it’s not in stock, we can order it for you.
Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
19. What is the man looking for?
【解析】选[B]。男士说“I’m looking for a book on the presidential election system...”，后来说到“I’ve already looked through all the political science books”，由此可以推断，a book on the presidential election system属于the political science books。因此，他要寻找的是[B] A political science book。
20. Where does the woman first direct the man to?
【解析】选[C]。当男士说需要一本关于总统选举体制的书时，女士以为他说的是textbook，于是马上说“all of our textbooks are ...in the back of the store”。因此，选项[C]符合题干要求。
21. What kinds of books are listed in Books in Print?
【解析】选[C]。女士说“you should try looking in Books in Print”，在男士不知道什么是Books in Print的情况下，女士解释说，Books in Print是“an index that lists all of the books currently available from publishers”，选项[C]符合题干要求。注意，in print是指“(books)currently available from publishers，正在出售的”；out of print是它的反义词组，表示“已售完”，也很常用。
W: Didn’t you write a paper about Albert Kahn last semester?
M: Yes, for my history of architecture class.
W: Oh, I am taking it now and I have to do some research on industrial architecture. I need to read up on Kahn’s factories. So I would like to see what you wrote about them.
M: I don’t think my paper will help; I focus on his classical design like Clements library and office buildings, but you are interested in the modern building he is famous for.
W: Yes he is best known for his factory, especially the auto plants in Detroit. He made a breakthrough in industrial design. You know before his time, factories were so cramped and inefficient but his factory provide enough light and air and open space. So the cars could be assembled in one huge plant.
M: I remember reading that previously, factories had wooden frame and the heavy machinery made the buildings vibrate and there were firehazards too. But when Kahn started to design auto plants around the turn of the century, reinforced concrete had just been invented. Talk about the breakthrough, not only were the buildings sturdy and fireproof but they were cheap to put up too!
W: You seem to know a lot of about his industrial career.
M: Actually even though I wrote about his other works, I did a lot of background reading. Let me see if I can dig up that paper for you. There were some books of articles included in my bibliography that you might want to look up at the library.
Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
22. Why are the students discussing Albert Kahn?
【解析】选[D]。由女士所说的...I have to do some research...I need to read up on kahn’s factories可以推知，女士在研究卡恩的作品，整个对话就此展开。
23. In which is Albert Kahn best known for?
【解析】选[B]。听音时注意和Kahn 相关的信息：the modern building he is famous for以及best known for his factory。问题问Kahn因为什么最有名，[B]为该细节的同义转述。
24. To what industry did Albert Kahn make a major contribution?
【解析】选[D]。听音时注意提到的行业。根据especially the auto plants“汽车车间”及So the cars could be assembled in one huge plant。可推出答案为[D]“运输行业”。
25. According to the talk, what was one problem with factories before Kahn’s time?
【解析】选[A]。听音时注意和建筑缺点相关的信息，对话中男士提到there were firehazards too。问题问卡恩时代之前的汽车工厂存在的问题，[A]为细节再现。 来源：北文学校