中国四六级考试网
www.china-cet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
     
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
洛基英语
精英培训
四级真题详解
·2004年1月英语四级真题详解
·2003年9月英语四级真题详解
·2003年6月英语四级真题详解
·2003年1月英语四级真题详解
·2002年6月英语四级真题详解
·2002年1月英语四级真题详解
·2001年6月英语四级真题详解
·2001年1月英语四级真题详解
·2000年6月英语四级真题详解
·2000年1月英语四级真题详解
中国四六级考试网 >> 模拟试题
昂立07年6月英语六级模拟考试试卷及答案
http://www.china-cet.com        发布时间:2007-06-13 09:51:22
2天记住4000单词的秘密... 点击进入!!
    Part I Writing (30 minutes)

注意:此部分试题在答题卡1上。

 

Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)

Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1.

For questions 1-4, mark

Y (for YES) if the statement agrees with the information given in the passage;

N (for NO) if the statement contradicts the information given in the passage;

NG (for NOT GIVEN) if the information is not given in the passage.

For questions 5-10, complete the sentences with the information given in the passage.

 

Votes for women

 

The suffragette(妇女参政权论者) movement, which campaigned for votes for women in the early twentieth century, is most commonly associated with the Pankhurst family and militant acts of varying degrees of violence. The Museum of London has drawn on its archive collection to convey a fresh picture with its exhibition.

The name is a reference to the color scheme that the Women’s Social and Political Union (WSPU) created to give the movement a uniform, nationwide image. By doing so, it became one of the first groups to project a corporate identity, and it is this advanced marketing strategy, along with the other organizational and commercial achievements of the WSPU, to which the exhibition is devoted.

Formed in 1903 by the political campaigner Mrs Emmeline Pankhurst and her daughters Christabel and Sylvia, the WSPU began an educated campaign to put women’s suffrage on the political agenda. New Zealand, Australia and parts of the United States had already enfranchised women, and growing numbers of their British counterparts wanted the same opportunity.

With their slogan ‘Deeds not words’, and the introduction of the color scheme, the WSPU soon brought the movement the cohesion and focus it had previously lacked. Membership grew rapidly as women deserted the many other less directed groups and joined it. By 1906 the WSPU headquarters, called the Women’s Press Shop, had been established in Charing Cross Road and in spite of limited communications (no radio or television, and minimal use of the telephone) the message had spread around the country, with members and branch officers stretching to as far away as Scotland.

The newspapers produced by the WSPU, first Votes for Women and later The Suffragette, played a vital role in this communication. Both were sold throughout the country and proved an invaluable way of informing members of meetings, marches, fund-raising events and the latest news and views on the movement.

Equally importantly for a rising political group, the newspaper returned a profit. This was partly because advertising space was bought in the paper by large department stores such as Selfridges, and jewellers such as Mappin & Webb. These two, together with other likeminded commercial enterprises sympathetic to the cause, had quickly identified a direct way to reach a huge market of women, many with money to spend.

The creation of the color scheme provided another money-making opportunity which the WSPU was quick to exploit. The group began to sell playing cards, board games, Christmas and greeting cards, and countless other goods, all in the purple, white and green colors. In 1906 such merchandising of a corporate identity was a new marketing concept.

But the paper and merchandising activities alone did not provide sufficient funds for the WSPU to meet organizational costs, so numerous other fund-raising activities combined to fill the coffers of the ‘war chest’. The most notable of these was the Woman’s Exhibition, which took place in 1909 in a Knightsbridge ice-skating rink, and in 10 days raised the equivalent of £250,000 today.

The Museum of London’s exhibition is largely visual, with a huge number of items on show. Against a quiet background hum of street sounds, copies of The Suffragette, campaign banners and photographs are all on display, together with one of Mrs Pankhurst’s shoes and a number of purple, white and green trinkets.

Photographs depict vivid scenes of a suffragette’s life: WSPU members on a self-proclaimed ‘monster’ march, wearing their official uniforms of a white frock decorated with purple, white and green accessories; women selling The Suffragette at street corners, or chalking up pavements with details of a forthcoming meeting.

Windows display postcards and greeting cards designed by women artists for the movement, and the quality of the artwork indicates the wealth of resources the WSPU could call on from its talented members.

Visitors can watch a short film made up of old newsreels and cinema material which clearly reveals the political mood of the day towards the suffragettes. The program begins with a short film devised by the ‘antis’ – those opposed to women having the vote -depicting a suffragette as a fierce harridan bullying her poor, abused husband. Original newsreel footage shows the suffragette Emily Wilding Davison throwing herself under King George V’s horse at a famous race-course.

Although the exhibition officially charts the years 1906 to 1914, graphic display boards outlining the bills of enfranchisement of 1918 and 1928, which gave the adult female populace of Britain the vote, show what was achieved. It demonstrates how advanced the suffragettes were in their thinking, in the marketing of their campaign, and in their work as shrewd and skilful image-builders. It also conveys a sense of the energy and ability the suffragettes brought to their fight for freedom and equality. And it illustrates the intelligence employed by women who were at that time deemed by several politicians to have ‘brains too small to know how to vote’.

 

注意:此部分试题请在答题卡1上作答。

 

1.   In 1903 women in Australia were still not allowed to vote.

2.   The work of the WSPU was mainly confined to London and the south. 

3.   The WSPU’s newspapers were mainly devoted to society news and gossip. 

4.   The Woman’s Exhibition in 1909 met with great opposition from Parliament. 

5.   The main organs of communication for the WSPU were ___________.

6.   The Museum of London exhibition includes some of the ___________. 

7.   The opponents of the suffragettes ___________.opposing the movement. 

8.   The WSPU was more successful than other suffrage groups because ___________.

9.   Laws allowing British women to vote were passed in ___________.

10.  The exhibition at the Museum of London is devoted to ___________.

Part III Listening Comprehension (35 minutes)
Section A
Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

11. A) That he not tutor students.
 B) That he work on improving his languages skills.
 C) That he work as a tutor to pay his tuition.
 D) That he try to find a job in Italy.
12. A) To act as an interpreter.
 B) To check the patient as a doctor.
 C) To work as nurse in the hospital.
 D) To chat with the patient.
13. A) He thinks the woman is right.
 B) He thinks it better to post the card earlier.
 C) He is sure the card will be delayed.
 D) He thinks a delay is impossible.
14. A) In a cafeteria.
 B) At a zoo.
 C) At an art museum.
 D) On a college campus.
15. A) The woman is afraid of thunderstorms.
 B) The man works for a good roofing company.
 C) The roof of the woman’s hours needs repairing.
 D) The man’s roof is leaking and he asks the woman to help him.
16. A) He thinks that the salesman was realistic.
 B) He thinks that the salesman exaggerated his part.
 C) He thinks that the salesman was not dramatic enough.
 D) He thinks that the salesman played his part well.
17. A) March 3rd. B) March 29th.  C)March 12th. D) March 30th.
18. A) He should sit in the smoking section.
 B) He should ask the stewardess for help.
 C) He should move to another part of the plane.
 D) He should extinguish his cigarette at once.

Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
19. A) She had her vacation there. B) She took a diving course there.
 C) She was there on a field trip. D) She visited a marine exhibition.
20. A) She spent most of her time under the sea.
 B) She spent most of her time lying in the sun.
 C) She spent most of her time looking for sunken treasure.
 D) She spent most of her time taking photographs of the sea.
21. A) Planktons are too small to be seen.
 B) Most planktons have transparent tissues.
 C) Most planktons are practically invisible to predators.
 D) Planktons are fascinating organisms.

Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
22. A) They are friends.
 B) They are counselor and client.
 C) They are teacher and student.
 D) They are colleagues.
23. A) There are some interesting items on the grocery list.
 B) There are some mistakes in the list.
 C) It is actually his notes.
 D) She’s never seen a grocery list before.
24. A) The list appears on the man’s desk.
 B) The man says he has to buy some things.
 C) The man has made some mistakes in the list.
 D) The handwriting is identical to the man’s.
25. A) The man made grocery list in the class.
 B) The man is trying to deny that he is cheating.
 C) The man says someone else has made the grocery list.
 D) The man put the list under his paper.

Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
Passage one
Questions 26 to 28 are based on the passage you’ve just heard.
26. A) Your first impression on the interviewer.
 B) Your job skill qualifications and background.
 C) Your communication skills.
 D) Your attitude.
27. A) To have an intimate talk with you.
 B) To know you as a person.
 C) To confirm your qualifications.
 D) To know more about your family background.
28. A) The interview usually last about half an hour.
 B) Your appearance and your communication skills count approximately the same during the  interview.
 C) You are requested to submit all your background information during the interview.
 D) Employers compare your information with that of other applicants before the interview.

Passage Two
Questions 29 to 31 are based on the passage you’ve just heard.
29. A) Musical films.   B) The Western movie.
 C) Science fiction films.  D) The gangster movie.
30. A) Because he can protect people’s ideals.
 B) Because he can straighten out any trouble.
 C) Because he is brave and smart.
 D) Because he is highly independent.
31. A) The cherished individualism.
 B) The role of individuals in society.
 C) The loner hero fighting evil forces.
 D) The ideals of independence and freedom.

Passage Three
Questions 32 to 35 are based on the passage you’ve just heard.
32. A) Seasoned foods. B) Salads. C) Seafish. D) Sweets.
33. A) “Would you order now or later”?
 B) “Do you like to have your tea now or later”?
 C) “Would you like to settle the bill now or after you finish your meal”?
 D) “Do you want coffee with your meal or after it”?
34. A) To take whatever drink being served.
 B) To ask for the drink you like best.
 C) To have soft drinks rather than alcoholic drinks.
 D) To make sure that the hostess will give you a choice of drinks.
35. A) Poultry. B) Meat. C) Bread. D) Fish.

Section C
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

注意:此部分试题请在答题卡2上;请在答题卡2上作答。

Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth) (25 minutes)
Section A
Directions: In this section, there is a short passage with 5 questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words on Answer Sheet 2.

Questions 47 to 51 are based on the following passage.
 The most exciting kind of education is also the most personal. Nothing can exceed the joy of discovering for yourself something that is important to you! It may be an idea or a bit of information you come across accidentally, or a sudden insight, fitting together pieces of information or working through a problem. Such personal encounters are the “payoff” in education. A teacher may direct you to learning and even encourage you in it – but no teacher can make the excitement or the joy happen. That’s up to you.
 A research paper, assigned in a course and perhaps checked at various stages by an instructor, leads you beyond classrooms, beyond the texts for classes and into a process where the joy of discovery and learning can come to you many times. Preparing the research paper is an active and individual process, and ideal learning process. It provides a structure within which you can make exciting discoveries, of knowledge and of self, that are basic to education. But the research paper also gives you a chance to individualize a school assignment, to suit a piece of work to your own interests and abilities, to show others what you can do. Writing a research paper is more than just a classroom exercise. It is an experience in searching out, understanding and synthesizing, which forms the basis of many skills applicable to both academic and nonacademic tasks. It is, in the fullest sense, a discovering, an education. So, to produce a good research paper is both a useful and a thoroughly satisfying experience!
 To some, the thought of having to write an assigned number of pages, often more than ever produced before, is disconcerting. To others, the very idea of having to work independently is threatening. But there is no need to approach the research paper assignment with anxiety, and nobody should view the research paper as an obstacle to overcome. Instead, consider it a goal to accomplish, a goal within reach if you use the help this book can give you.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

47. What does the writer mean by “Such personal encounters are the ‘payoff’ in education” (Line 4, Para. 1)?
48. It can be inferred from the passage that writing a research paper gives one chances to __________________________.
49. According to the second paragraph, writing a research paper is not only a classroom exercise, it is also _________________________.
50. The writer argues in the passage that one should consider research paper writing _____________________________.
51. What will probably follow this passage?

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

Section B
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One
Questions 52 to 56 are based on the following passage.
A wise man once said that the only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. So, as a police officer, I have some urgent things to say to good people.
Day after day my men and I struggle to hold back a tidal wave of crime. Something has gone terribly wrong with our once-proud American way of life. It has happened in the area of values. A key ingredient is disappearing, and I think I know what it is: accountability.
Accountability isn’t hard to define. It means that every person is responsible for his or her actions and liable for their consequences.
Of the many values that hold civilization together -- honesty, kindness, and so on -- accountability may be the most important of all. Without it, there can be no respect, no trust, no law and, ultimately, no society.
My job as a police officer is to impose accountability on people who refuse, or have never learned, to impose it on themselves. But as every policeman knows, external controls on people’s behavior are far less effective than internal restraints such as guilt, shame and embarrassment.
Fortunately there are still communities -- smaller towns, usually -- where schools maintain discipline and where parents hole up standards that proclaim: “In this family certain things are not tolerated -- they simply are not done!”
Yet more and more, especially in our larger cities and suburbs, these inner restraints are loosening. Your typical robber has none. He considers your property his property; he takes what he wants, including your life if you enrage him.
The main cause of this break-down is a radical shift in attitudes. Thirty years ago, if a crime was committed, society was considered the victim. Now, in a shocking reversal, it’s the criminal who is considered victimized (受害): by his underprivileged upbringing (培养), by the school that didn’t teach him to read, by the church that failed to reach him with moral guidance, by the parents who didn’t provide a stable home.
I don’t believe it. Many others in equally disadvantaged circumstances choose not to engage in criminal activities. If we free the criminal, even partly, from accountability, we become a society of endless excuses where no one accepts responsibility for anything.
 We in America desperately need more people who believe that the person who commits a crime is the one responsible for it.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

52. What the wise man said suggests that ________.
 A) it’s unnecessary for good people to do anything in face of evil
 B) It’s certain that evil will prevail if good men do nothing about it
 C) it’s only natural for virtue to defeat evil
 D) it’s desirable for good men to keep away from evil
53. According to the author, if a person is found guilty of a crime ________.
 A) society is to be held responsible
 B) modern civilization is responsible for it
 C) the criminal himself should bear the blame
 D) the standards of living should be improved
54. Compared with those in small towns, people in large cities have ________.
 A) less self-discipline
 B) better sense of discipline
 C) more mutual respect
 D) less effective government
55. The writer is sorry to have noticed that ________.
 A) people in large cities tend to excuse criminals
 B) people in small towns still stick to old discipline and standards
 C) today’s society lacks sympathy for people in difficulty
 D) people in disadvantaged circumstances are engaged in criminal activities
56. The key point of the passage is that ________.
 A) stricter discipline should be maintained in schools and families
 B) more good examples should be set for people to follow
 C) more restrictions should be imposed on people’s behavior
 D) more people should accept the value of accountability

Passage Two
Questions 57 to 61 are based on the following passage.

In general, our society is becoming one of giant enterprises directed by a bureaucratic management in which man becomes a small, well-oiled cog (齿轮的嵌齿) in the machinery. The oiling is done with higher wages, well-ventilated (通风良好的) factories and piped music, and by psychologists and “human-relations” experts; yet all this oiling does not alter the fact that man has become powerless, that he does not wholeheartedly participate in his work and that he is bored with it. In fact, the blue-and the white-collar workers have become economic puppets (木偶) who dance to the tune of automated machines and bureaucratic management.
The worker and employee are anxious, not only because they might find themselves out of a job; they are anxious also because they are unable to acquire any real satisfaction or interest in life. They live and die without ever having confronted the fundamental realities of human existence as emotionally and intellectually independent and productive human beings.
Those higher up on the social ladder are no less anxious. Their lives are no less empty than those of their subordinates (下属). They are even more insecure in some respects. They are in a highly competitive race. To be promoted or to fall behind is not a matter of salary but even more a matter of self-respect. When they apply for their first job, they are tested for intelligence as well as for the right mixture of submissiveness (服从) and independence. From that moment on they are tested again and again -- by the psychologists, for whom testing is a big business, and by their superiors, who judge their behavior, sociability, capacity to get along, etc. This constant need to prove that one is as good as or better than one’s fellow-competitor creates constant anxiety and stress, the very causes of unhappiness and illness.
Am I suggesting that we should return to the pre-industrial mode of production or to nineteenth-century “free enterprise” capitalism? Certainly not. Problems are never solved by returning to a stage which one has already outgrown. I suggest transforming our social system from a bureaucratically managed industrialism in which maximal production and consumption are ends in themselves into a humanist industrialism in which man and full development of his potentialities -- those of love and of reason -- are the aims of all social arrangements. Production and consumption should serve only as means to this end, and should be prevented from ruling man.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

57. By “a well-oiled cog in the machinery” the author intends to say that man is ________.
 A) a necessary part of the society though each individual’s function is negligible
 B) working in complete harmony with the rest of the society
 C) an unimportant part in comparison with the rest of the society, though functioning smoothly
 D) a humble component of the society, especially when working smoothly
58. The real cause of the anxiety of the workers and employees is that ________.
 A) they are likely to lose their jobs
 B) they have no genuine satisfaction or interest in life
 C) they are faced with the fundamental realities of human existence
 D) they are deprived of their individuality and independence
59. From the passage we can infer that real happiness of life belongs to those ________.
 A) who are at the bottom of the society
 B) who are higher up in their social status
 C) who prove better that their fellow-competitors
 D) who could keep far away from this competitive world
60. To solve the present social problems the author suggests that we should ________.
 A) resort to the production mode of our ancestors
 B) offer higher wages to the workers and employees
 C) enable man to fully develop his potentialities
 D) take the fundamental realities for granted
61. The author’s attitude towards industrialism might best be summarized as one of ________.
 A) approval B) dissatisfaction
 C) suspicion D) tolerance

Part V Error Correction (15 minutes)
Directions: This part consist of a short passage. In this passage, there are altogether 10 mistakes, one in each numbered line. You may have to change a word, add a word or delete a word. Mark out the mistakes and put the corrections in the blanks provided. If you ad a word, put an insertion mark () in the right place and write the missing word in the blank. If you delete a word, cross it out and put a slash (/) in the blank.

Examples:

 Television is rapidly becoming the literature of our periods.  1. time/times/period
Many of the arguments having used for the study of literature as a 2.     /   
School subject are valid for  study of television. 3.   the 

注意:此部分试题请在答题卡2上;请在答题卡2上作答。

Part VI Translation (5 minutes)
Directions: Complete the sentences on Answer Sheet 2 by translating into English the Chinese given in brackets.

注意:此部分试题请在答题卡2上;请在答题卡2上作答。

72. What you say now is _________________________________________________ (与你上星期说的不一致).
73. Researchers have discovered that ____________________________________________ (积极地与动物交往可以降低人的血压).
74. They are going to have ______________________________________ (工人在办公室里装一台电风扇).
75. We have been told that under no circumstances ______________________________ (我们决不可以用办公室的电话办私事).
76. Unfortunately, the new edition of this dictionary _______________________________ (在所有主要书店已脱销).

Part I Writing (30 minutes) (15\'×1=15\')
The graph shows the increase in the aging population in Japan, Sweden and the USA, which indicates that the percentage of elderly people in all three countries is expected to increase to almost 25% of the respective population by the year 2040. According to the graph, in 1940 the proportion of people aged 65 or more stood at only 5% in Japan, approximately 7% in Sweden and 9% in the USA. However, while the figures for the Western countries grew to about 15% in around 1990, the figure for Japan dipped to only 2.5% for much of this period, before rising to almost 5% again at the present time. In spite of some fluctuation in the expected percentage, the proportion of old people will probably continue to increase in the next two decades in the three countries, with a more dramatic rise predicted between 2030 and 2040 in Japan.
The longer life expectancy can be attributed to improvement of life texture, advances of medical science and awareness of better health, to which people must attach due emphasis. And the joint efforts of both governmental institutions and each household should be made to ensure all-around happiness of senior citizens with more care and communication.

Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (1\'×10=10\')
1. N  2. N  3. N  4. NG
5. its two newspapers
6. goods sold by the movement
7. made films
8. it had a clear purpose and direction
9. 1918 and 1928
10. the success of the suffragette movement’s corporate image

Part III Listening Comprehension(1\'×35=35\')
Section A (1\'×15=15\')
11. C 12. A 13. B 14. B 15. C
16. B 17. C 18. C 19. C 20. A
21. A 22. C 23. C 24. D 25. B

Section B (1\'×10=10\')
26. B 27. D 28. A 29.C 30. D 31. B 32. C 33. A 34. D 35. C

 

Section C
36-43 (0.5\'×8=4\')
36. desire 37. chances 38. impulse 39. obvious 40. commit 41. phenomenon
42. attitudes 43. Acceptable
44-46 (2\'×3=6\')
44. Topics such as death were once considered so upsetting and unpleasant that it was a taboo to even talk about them.
45. In the work world, most companies prefer youthful-looking, trim executives to sell their image as well as their products to the public.
46. After all, people think, how can people who care about themselves, and therefore the way they look, permit themselves to become so fat?

Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth) (25\')
Section A (1\'×5=5\')
47. He means that it is through education that we can have such personal encounters as discovering a sudden insight.
48. fully develop one’s personal abilities
49. an experience, a discovering, an education.
50. a pleasure, not a burden
51. how to write a research paper.
Section B (2\'×10=20\')
52. B 53. C 54. A 55. A 56. D
57. C 58. D 59. D 60. C 61. B

Part V Error Correction (1\'×10=10\')
62. our改为their
63. by改为for
64. particular改为particularly
65. such改为so
66. continue改为continues
67. pay改为to pay
68. therefore改为however
69. easy改为difficult
70. struggle改为struggling
71. them改为themselves

Part VI Translation (1\'×5=5\')
72. not consistent with what you said last week
73. interacting with animals in an active way may lower a person’s blood pressure
74. the worker install an electric fan in the office
75. may we use the telephone in the office for personal affairs
76. is out of stock in all major bookshops

听力原文

Section A Short Conversations

11. M: Because the tuition rate is going up, I won\'t be able to stay here next year.
W: You speak Italian so well I Why don\'t you tutor students in Italian?
Q: What does the woman suggest to the man?
12.M: Could you do me a favor, Anna? We had a German patient yesterday and we can\'t communicate with him. Nobody in the hospital speaks German.
W: All right, let\'s see if I can be of help.
Q:  What is the woman going to do?
13.W: If we post the card next Monday, then Dad and Mom will receive it right on Christmas Eve.
M: Right. But what if there should be a delay? You know this is not something impossible.
Q: What does the man imply? 
14. M: What would you like to see first, the reptiles or the monkey house?
W: I\'d like to see the seals. It\'s almost their feeding time.
Q: Where are the two speakers most likely to be?
15. W: During the last thunderstorm, I noticed several leaks in my living room ceiling.
M: Maybe you have some broken shingles.  I have the number of a good roofing company.
Q: What can we conclude from the conversation?
16. W: How did you like the performance,?
M: Generally speaking, it was very good.  The part of the maid was done beautifully, but I thought the man who played the salesman was too dramatic to be realistic.
  Q: How does the man feel about the salesman in the play?
17. M: What\'s wrong with the booking office? I told them I needed a ticket on March 30th, and they sent me one for tomorrow, March 13th.
W: Probably something was wrong with their ears or perhaps you didn\'t make yourself clear.
Q: What\'s the date when the conversation takes place?
18. M: I can hardly breathe. Would you please put your cigarette out?
W: I\'m sorry that I\'m bothering you, but this is the smoking section. Why don\'t you ask the stewardess to change your seat?
Q: What does the woman think the man should do?

Long Conversation 1
W: Hi, Tom!
M: Judy.   I haven\'t seen you in weeks.   Where have you been?
W: In Florida.
M: What vacationing! While the rest of us studying on the campus in February cold?
W: Not exactly.   I spent most of my time under water.
M: I don\'t understand.
W: I was on a special field trip.   I went with my marine biology class.
M: So you went scuba diving.   What were you looking for? Sunken treasure? ,   ,
W: You might say so. The sea\'s full of treasures. All kinds of strange fascinating organisms. Our class concentrated on studying plankton.
M: I found plankton were too small to be seen.
W: That\'s a common misconception. The term plankton covers a wild variety of freely flowing plants and animals, from microscopic one cell organisms to larger ones, such as the common jellyfish.
M: Jellyfish may be large enough to be seen.   But they are transparent, aren\'t they?
W: Yes, most planktons have transparent tissues as protected camouflage, it makes them practi¬cally invisible to predators.
M: But not invisible to your biology class, I hope.
W: By concentrating, I was able to see the outlines of lots of different plankton plants and ani¬mals. In fact, our professor even took photographs of gastropods, which are small oceanic snails.
M: How would the snails show up in the photographs of their transparence?
W: We scoured it with harmless green dye since particles of the dyes stuck to their tissues, the snails appeared in green outline in the photographs.
M: That sounds like an interesting trip. But I think if I\'d been in Florida in February, I\'d much rather spend my time just swimming and lying in the sun.
Q 19: Why was the woman in Florida?
Q 20: Where did the woman spend most of her time while she was in Florida?
Q 21: What is NOT true about plankton according to the woman?
Long Conversation 2
W: Richard, what\'s that under your paper?
M: What\'s what?
W: Lift up your arm.  What\'s this?
M: Oh, that. Uh, that\'s a grocery list.   I\'ve got to pick up some things on my way home.
W: Do you really expect me to believe that?
M: Well, that\'s what it is.
W: (reading) Soren Kierkegaard, Denmark, 1800s, Hegel, Germany, Sartre, Paris, 1900s... An interesting \"grocery\" list, Mr. Jackson.
M: Oh, gee, let me see that.  Oh, my gosh, they must be my notes.  How did they get here?
W: I\'d like to see you in my office, please. ( They leave the classroom and go to the office down the hall. ) Now, Richard, would you care to explain how the answers to the test questions ap¬peared on your desk?
M: I can\'t.  Someone must have left them on my desk.
W: Someone left them on your desk \\ Someone with handwriting identical to yours left them on your desk? I\'m afraid I can\'t accept that answer.
M: Are you accusing me of cheating?
W: Yes, I am.
M: You can\'t do that without proof! I\'m going to call my counselor!
W: By all means, do that. In the meantime, however, don\'t come to class again. I am extremely dis¬appointed in your behavior.
M: (grumbling to himself as he leaves) What a pig-headed, narrow-minded jerk!
Questions 22 to 25 are based on the dialogue you\'ve just heard.
Q: What\'s the relationship between these two speakers?
Q: What does the woman mean when she says \"an interesting \' grocery\'  list\"?
Q: What makes the woman believe that it is the man who wrote the list?

Section B
Passage One
Job-seeking skills research clearly proves that employers focus on four areas during an inter¬view : 1 ) attitude, which counts approximately 40 percent; 2 ) appearance, 25 percent; 3 ) commu¬nication skills (verbal and nonverbal) , 25 percent; and 4) job skill qualifications, 10 percent. Does this surprise you? When you analyze it, it shouldn\'t. Remember, you are screened into the interview on the basis of your resume, cover letter, and application for employment, which outline your education, work experience, and qualifications for the job. The interview, which usually lasts from 20 to 40 minutes, does not provide adequate time for employers to evaluate this kind of background information. Employers request this data beforehand so that they may have the time necessary to read and review your background as it relates to the job, and to compare it with infor¬mation submitted by other applicants.
The employer\'s purpose for giving you an interview is to get to know you as a person. This is why your attitude is the most important determinant of your success in the interview. Likewise, your appearance is the very first thing the interviewer will evaluate — and first impressions do make lasting impressions. Of course, job skill qualifications also count during the interview, and it is your responsibility to make certain your qualifications for the job are clearly covered during the interview.
Questions 26 to 28 are based on the passage you\'ve just heard.
Q26: What is the most important element that will determine your success in the interview?
Q27: What is the employer\'s purpose for giving you an interview?
Q28: Which statement is NOT true according to the passage?

Passage Two
Is there such a thing as a typical American film? There are many features that mark a movie as American, but perhaps the most essential is the theme of the loner hero. From the earliest days of silent films until the recent science movies, the American movie has concentrated on the role of one individual who spends his or her life combatting the forces of evil — and the good guy, the hero, usually wins.
In the western movie, which comes out of many legends of the American West, a typical fig¬ure is the lonesome cowboy. He wanders into a town and straightens out its troubles. Then the strong and independent hero rides off into the sunset alone. Americans like this image in their films because they are highly independent, and individualism counts a great deal with them.
Even the gangster movie, a very popular form of the typical American film, usually has a hero, Either he is a lawman out to catch the criminals or a gangster who suddenly sees the light and tries to go straight.
Recent science fiction films deal with the same themes. Against the forces of alien powers, people will fight to protect their ideals. Here, too, the action centers around a single individual, but now he or she must save the world.
Questions 29 to 31 are based on the passage you\'ve just heard.
Q29: Which kind of films is NOT discussed in the passage?
Q30: Why do Americans like the image of the lonesome cowboy in their films?
Q31: What is the basic theme of a typical American film?

Passage Three
In general, American food is mild tasting; most Americans do not season their food to any great degree. Salads are very popular and are served all year, but especially in the summer. Wai¬ters tend to assume that everyone drinks coffee, but simply tell them if you wish something else. If a waiter says \"Now or later?\" he means \"Do you want coffee with your meal or after it?\" Many, but certainly not all, Americans drink coffee or tea with their meals. Either way is perfectly ac¬ceptable. When dining out, you can ask for tea, milk, \"coke\" , wine or beer if you prefer. Res¬taurants can only serve beer, wine, or other alcoholic drinks if they have a license, that is, per¬mission from the local government to serve alcoholic drinks. Normally, when eating in a private home, it is considered better manners to take whatever is being served and not to ask for some¬thing different, unless the hostess gives you a choice.
The main course served in American meals is usually meat, fish, or poultry, but rarely is more than one of these served at the same meal. Seafood is sometimes served as a first course, however.
Questions 32 to 35 are based on the passage you\'ve just heard.
Q32: Which kind of food is very popular and is served all year round?
Q33: What does a waiter mean when he says \"Now or later?\"
Q34: What is considered better manners when dining in a private home?
Q35: Which of the following is NOT usually served as the main course in American meals?
Section C
Compound dictation: 36. desire  37. chances  38. impulse  39. obvious  40. commit
                  41. phenomenon   42. attitudes   43. acceptable
44. Topics such as death were once considered so upsetting and unpleasant that it was a taboo to even talk about the fat.
45. In the work world, most companies prefer youthful-looking, trim-executives to sell their image as well as their products to the public.
46. After all, people think, how can people who care about themselves, and therefore the way they look, permit themselves to become so fat?

Part I Writing (30 minutes)
注意:此部分试题在答题卡1上。

Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)
Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1.

For questions 1-4, mark

Y (for YES)                                 if the statement agrees with the information given in the passage;

N (for NO)                                 if the statement contradicts the information given in the passage;

NG (for NOT GIVEN)                 if the information is not given in the passage.

For questions 5-10, complete the sentences with the information given in the passage.

Votes for women

The suffragette(妇女参政权论者) movement, which campaigned for votes for women in the early twentieth century, is most commonly associated with the Pankhurst family and militant acts of varying degrees of violence. The Museum of London has drawn on its archive collection to convey a fresh picture with its exhibition.

The name is a reference to the color scheme that the Women’s Social and Political Union (WSPU) created to give the movement a uniform, nationwide image. By doing so, it became one of the first groups to project a corporate identity, and it is this advanced marketing strategy, along with the other organizational and commercial achievements of the WSPU, to which the exhibition is devoted.

Formed in 1903 by the political campaigner Mrs Emmeline Pankhurst and her daughters Christabel and Sylvia, the WSPU began an educated campaign to put women’s suffrage on the political agenda. New Zealand, Australia and parts of the United States had already enfranchised women, and growing numbers of their British counterparts wanted the same opportunity.

With their slogan ‘Deeds not words’, and the introduction of the color scheme, the WSPU soon brought the movement the cohesion and focus it had previously lacked. Membership grew rapidly as women deserted the many other less directed groups and joined it. By 1906 the WSPU headquarters, called the Women’s Press Shop, had been established in Charing Cross Road and in spite of limited communications (no radio or television, and minimal use of the telephone) the message had spread around the country, with members and branch officers stretching to as far away as Scotland.

The newspapers produced by the WSPU, first Votes for Women and later The Suffragette, played a vital role in this communication. Both were sold throughout the country and proved an invaluable way of informing members of meetings, marches, fund-raising events and the latest news and views on the movement.

Equally importantly for a rising political group, the newspaper returned a profit. This was partly because advertising space was bought in the paper by large department stores such as Selfridges, and jewellers such as Mappin & Webb. These two, together with other likeminded commercial enterprises sympathetic to the cause, had quickly identified a direct way to reach a huge market of women, many with money to spend.

The creation of the color scheme provided another money-making opportunity which the WSPU was quick to exploit. The group began to sell playing cards, board games, Christmas and greeting cards, and countless other goods, all in the purple, white and green colors. In 1906 such merchandising of a corporate identity was a new marketing concept.

But the paper and merchandising activities alone did not provide sufficient funds for the WSPU to meet organizational costs, so numerous other fund-raising activities combined to fill the coffers of the ‘war chest’. The most notable of these was the Woman’s Exhibition, which took place in 1909 in a Knightsbridge ice-skating rink, and in 10 days raised the equivalent of £250,000 today.

The Museum of London’s exhibition is largely visual, with a huge number of items on show. Against a quiet background hum of street sounds, copies of The Suffragette, campaign banners and photographs are all on display, together with one of Mrs Pankhurst’s shoes and a number of purple, white and green trinkets.

Photographs depict vivid scenes of a suffragette’s life: WSPU members on a self-proclaimed ‘monster’ march, wearing their official uniforms of a white frock decorated with purple, white and green accessories; women selling The Suffragette at street corners, or chalking up pavements with details of a forthcoming meeting.

Windows display postcards and greeting cards designed by women artists for the movement, and the quality of the artwork indicates the wealth of resources the WSPU could call on from its talented members.

Visitors can watch a short film made up of old newsreels and cinema material which clearly reveals the political mood of the day towards the suffragettes. The program begins with a short film devised by the ‘antis’ – those opposed to women having the vote -depicting a suffragette as a fierce harridan bullying her poor, abused husband. Original newsreel footage shows the suffragette Emily Wilding Davison throwing herself under King George V’s horse at a famous race-course.

Although the exhibition officially charts the years 1906 to 1914, graphic display boards outlining the bills of enfranchisement of 1918 and 1928, which gave the adult female populace of Britain the vote, show what was achieved. It demonstrates how advanced the suffragettes were in their thinking, in the marketing of their campaign, and in their work as shrewd and skilful image-builders. It also conveys a sense of the energy and ability the suffragettes brought to their fight for freedom and equality. And it illustrates the intelligence employed by women who were at that time deemed by several politicians to have ‘brains too small to know how to vote’.

相关内容:
·2013年12月英语六级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语六级改革新题型模拟题(
·2013年12月英语六级改革新题型模拟题( ·2013年12月英语六级改革新题型模拟题(
·2012年12月英语六级考试预测试卷四 ·2012年12月英语六级考试预测试卷三
·2012年12月英语六级考试预测试卷二 ·2012年12月英语六级考试预测试卷一
·12月大学英语六级考试完型填空模拟题 ·6月英语六级全真预测试卷及答案解析(




六级真题详解
·2003年1月英语六级真题详解
·2002年6月英语六级真题详解
·2002年1月英语六级真题详解
·2001年6月英语六级真题详解
·2001年1月英语六级真题详解
·2000年6月英语六级真题详解
·2000年1月英语六级真题详解
·1999年6月英语六级真题详解
·1999年1月英语六级真题详解
·1998年6月英语六级真题详解


::::::::网站首页设为首页联系我们 线路图 ::::::::
中国四六级考试网版权所有
公安局网监编号:1081067     京ICP备05034376号
Copyright ? 2006~2007 China-cet.com