中国四六级考试网
www.china-cet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
     
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
洛基英语
精英培训
四级真题详解
·2004年1月英语四级真题详解
·2003年9月英语四级真题详解
·2003年6月英语四级真题详解
·2003年1月英语四级真题详解
·2002年6月英语四级真题详解
·2002年1月英语四级真题详解
·2001年6月英语四级真题详解
·2001年1月英语四级真题详解
·2000年6月英语四级真题详解
·2000年1月英语四级真题详解
中国四六级考试网 >> 历年真题
2001年6月大学英语四级考试试题
http://www.china-cet.com        发布时间:2006-05-16 08:48:20
2天记住4000单词的秘密... 点击进入!!
     

Part I Listening Comprehension (20 minutes)

Section A

Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Example: You will hear:
         You will read:
A) At the office.
B) In the waiting room.
C) At the airport.
D) In a restaurant.

    From the conversation we know that the two were talking about some work they had to finish in the evening. This is most likely to have taken place at the office. Therefore, A) "At the office" is the best answer. You should choose [A] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

    Sample Answer [A] [B] [C] [D]
1. A) A math teacher and his colleague.
 B) A teacher and his student.
 C) A librarian and a student.
 D) A student and his classmate.

2. A) Tony thought the experiment was well done.
 B) Tony finished the experiment last night.
 C) Tony could not continue the experiment.
 D) Tony had expected the experiment to be easier.

3. A) She wants to save money to buy a piano.
 B) The present apartment is too expensive.
 C) She can't put up with the noise.
 D) She had found a job in a neighbouring area.

4. A) He has made great progress in his English.
 B) He is not very interested in English songs.
 C) He is a student of the music department.
 D) He is not very enthusiastic about his English lessons.

5. A) In a car
 B) On the street.
 C) In a restaurant.
 D) At home.

6. A) His injury kept him at home.
 B) He was too weak to see the doctor.
 C) He didn't think it necessary.
 D) He failed to make an appointment.

7. A) 5:10.
 B) 5:00.
 C) 4:30.
 D) 5:15.

8. A) The man is talking with his boss.
 B) The man needs help.
 C) The man is complaining.
 D) The man likes his job.

9. A) Wear a new dress.
 B) Attend a party.
 C) Go shopping.
 D) Make a silk dress.

10. A) He exaggerated his part.
 B) He played his part quite well.
 C) He was not dramatic enough.
 D) He performed better than the secretary.

Section B Compound Dictation

Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from S1 to S7 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from S8 to S10 you are required to fill in the missing information. You can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

    If you are a young college student, most of your concerns about your health and happiness in life are probably (S1) _____________________ on the present. Basically, you want to feel good physically, mentally, and (S2) ________________________ now. You probably don't spend much time worrying about the (S3) _____________________________ future, such as whether you will develop heart disease, or (S4) ________________________, how you will take care of yourself in your (S5) _________________________________ years, or how long you are going to live. Such thoughts may have (S6) ___________________________ your mind once in a while. However, if you are in your thirties, forties, fifties, or older, such health-related thoughts are likely to become (S7) _____________________________ important to you.
 (S8) __________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

________________________________ that will help you feel better physically and mentally. Recently researchers have found that, even in late adulthood, exercise, strength training with weights, and better food can help elderly individuals significantly improve their health and add happiness to their life. (S9) ________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

_______________________, giving us the opportunity to avoid some of the health problems that have troubled them (S10) ________________________________________________________________________

____________________________________________________________

Part II Reading Comprehension (35 minutes)

Direction: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B) C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage One

Questions 11 to 15 are based on the following passage:

    People living on parts of the south coast of England face a serious problem. In 1993, the owners of a large hotel and of several houses discovered, to their horror, that their gardens had disappeared overnight. The sea had eaten into the soft limestone cliffs on which they had been built. While experts were studying the problem, the hotel and several houses disappeared altogether, sliding down the cliff and into the sea.

    Erosion(侵蚀)of the white cliffs along the south coast of England has always been a problem but it has become more serious in recent years. Dozens of homes have had to be abandoned as the sea has crept farther and farther inland. Experts have studied the areas most affected and have drawn up a map for local people, forecasting the year in which their homes will be swallowed up by the hungry sea.

    Angry owners have called on the Government to erect sea defenses to protect their homes. Government surveyors have pointed out that in most cases, this is impossible. New sea walls would cost hundreds of millions of pounds and would merely make the waves and currents go further along the coast, shifting the problem from one area to another. The danger is likely to continue, they say, until the waves reach an inland area of hard rock which will not be eaten as limestone is. Meanwhile, if you want to buy a cheap house with an uncertain future, apply to a house agent in one of the threatened areas on the south coast of England. You can get a house for a knockdown price but it may turn out to be a knockdown home.

11. What is the cause of the problem that people living on parts of the south coast of England face?
 A) The disappearance of hotels, houses and gardens.
 B) The experts' lack of knowledge.
 C) The rising of the sea level.
 D) The washing-away of limestone cliffs.

12. The erosion of the white cliffs in the south of England ___________________.
 A) will soon become a problem for people living in central England
 B) has now become a threat to the local residents
 C) is quickly changing the map of England
 D) can be stopped if proper measures are taken

13. The experts' study on the problem of erosion can _____________________.
 A) lead to its eventual solution
 B) provide an effective way to slow it down
 C) help to prevent it from worsening
 D) warn people whose homes are in danger

14. It is not feasible to build sea defenses to protect against erosion because _____________.
 A) it is too costly and will endanger neighbouring areas
 B) the government is too slow in taking action
 C) they will be easily knocked down by waves and currents
 D) house agents along the coast do not support the idea

15. According to the author, when buying a house along the south coast of England, people should ___________________.
 A) be aware of the potential danger involved
 B) guard against being cheated by the house agent
 C) take the quality of the house into consideration
 D) examine the house carefully before making a decision

Passage Two

Questions 16 to 20 are based on the following passage:

    Sport is not only physically challenging, but it can also be mentally challenging. Criticism from coaches, parents, and other teammates, as well as pressure to win can create an excessive amount of anxiety or stress for young athletes(运动员). Stress can be physical, emotional, or psychological, and research has indicated that it can lead to burnout. Burnout has been described as dropping or quitting of an activity that was at one time enjoyable.

    The early years of development are critical years for learning abut oneself. The sport setting is one where valuable experiences can take place. Young athletes can, for example, learn how to cooperate with others, make friends, and gain other social skills that will be used throughout their lives. Coaches and parents should be aware, at all times, that their feedback to youngsters can greatly affect their children. Youngsters may take their parents' and coaches' criticisms to heart and find a flaw(缺陷)in themselves.

    Coaches and parents should also be cautious that youth sport participation does not become work for children. The outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons. In today's youth sport setting, young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the sport. Following a game, many parents and coaches focus on the outcome and find fault with youngsters' performances. Positive reinforcement should be provided regardless of the outcome. Research indicates that positive reinforcement motivates and has a greater effect on learning than criticism. Again, criticism can create high levels of stress, which can lead to burnout.

16. An effective way to prevent the burnout of young athletes is __________________.
 A) to make sports less competitive
 B) to make sports more challenging
 C) to reduce their mental stress
 D) to increase their sense of success

17. According to the passage sport is positive for young people in that _____________.
 A) it can help them learn more about society
 B) it teaches them how to set realistic goals for themselves
 C) it enables them to find flaws in themselves
 D) it can provide them with valuable experiences

18. Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes ________.
 A) without realizing criticism may destroy their self confidence
 B) in order to make them remember life's lessons
 C) believing that criticism is beneficial for their early development
 D) so as to put more pressure on them

19. According to the passage parents and coaches should _______________.
 A) help children to win every game
 B) pay more attention to letting children enjoy sports
 C) enable children to understand the positive aspect of sports
 D) train children to cope with stress

10. The author's purpose in writing the passage is _________________.
 A) to persuade young children not to worry about criticism
 B) to stress the importance of positive reinforcement to children
 C) to discuss the skill of combining criticism with encouragement
 D) to teach young athletes how to avoid burnout

Passage Three

Questions 21 to 25 are based on the following passage:

    Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occurrences of shortages and droughts(干旱)are causing famine and distress in some areas, and industrial and agricultural by-products are polluting water supplies. Since the world' population is expected to double in the next 50 years, many experts think we are on the edge of a widespread water crisis.

    But that doesn't have to be the outcome. Water shortages do not have to trouble the world - if we start valuing water more than we have in the past. Just as we began to appreciate petroleum more after the 1970s oil crises, today we must start looking at water from a fresh economic perspective. We can no longer afford to consider water a virtually free resource of which we can use as much as we like in any way we want.

    Instead, for all uses except the domestic demand of the poor, governments should price water to reflect its actual value. This means charging a fee for the water itself as well as for the supply costs.

    Governments should also protect this resource by providing water in more economically and environmentally sound ways. For example. often the cheapest way to provide irrigation(灌溉)water in the dry tropics is through small-scale projects, such as gathering rainfall in depressions(凹地)and pumping it to nearby cropland.

    No matter what steps governments take to provide water more efficiently, they must change their institutional and legal approaches to water sue. Rather than spread control among hundreds or even thousands of local, regional, and national agencies that watch various aspects of water use, countries should set up central authorities to coordinate water policy.

21. What is the real cause of the potential water crisis?
 A) The world population is increasing faster and faster.
 B) Half of the world's water resources have been seriously polluted.
 C) Humanity has not placed sufficient value on water resources.
 D) Only half of the world's water can be used.

22. As indicated in the passage, the water problem __________.
 A) has been exaggerated by some experts in the field
 B) is underestimated by government organizations at different levels
 C) poses a challenge to the technology of building reservoirs
 D) is already serious in certain parts of the world

23. According to the author, the water price should ___________.
 A) correspond to its real value
 B) be reduced to the minimum
 C) stimulate domestic demand
 D) take into account the occurrences of droughts

24. The author says that in some hot and dry areas it is advisable to __________.
 A) build big lakes to store water
 B) construct big pumping stations
 C) channel water from nearby rivers to cropland
 D) build small and cheap irrigation systems

25. In order to raise the efficiency of the water supply, measures should be taken to _______.
 A) centralize the management of water resources
 B) increase the sense of responsibility of agencies at all levels
 C) guarantee full protection of the environment
 D) encourage local and regional control of water resources

Passage Four

Questions 26 to 30 are based on the following passage:

    We can see how the product life cycle works by looking at the introduction of instant coffee. When it was introduced, most people did not like it as well as "regular" coffee, and it took several years to gain general acceptance (introduction stage). At one point, though, instant coffee grew rapidly in popularity, and many brands were introduced (stage of rapid growth). After a while, people became attached to one brand and sales leveled off (stage of maturity). Sales went into a slight decline(衰退)when freeze-dried coffees were introduced (stage of decline).

    The importance of the product life cycle to marketers is this: Different stages in the product life cycle call for different strategies. The goal is to extend product life so that sales and profits do not decline. One strategy is called market modification. It means that marketing managers look for new users and market sections. Did you know, for example, that the backpacks that so many students carry today were originally designed for the military?

    Market modification also means searching for increased usage among present customers or going for a different market, such as senior citizens. A marketer may re-position the product to appeal to new market sections.

    Another product extension strategy is called product modification. It involves changing product quality, features, or style to attract new users or more usage from present users. American auto manufacturers are using quality improvement as one way to recapture world markets. Note, also, how auto manufacturers once changed styles dramatically from year to year to keep demand from falling.

26. According to the passage, when people grow fond of one particular brand of a product, its sales will _________________.
 A) decrease gradually
 B) remain at the same level
 C) become unstable
 D) improve enormously

27. The first paragraph tells us that a new product is __________________.
 A) not easily accepted by the public
 B) often inferior to old ones at first
 C) often more expensive than old ones
 D) usually introduced to satisfy different tastes

28. Marketers need to know which of the four stages a product is in so as to ____________.
 A) promote its production
 B) work out marketing policies
 C) speed up its life cycle
 D) increase its popularity

29. The author mentions the example of "backpacks" (Line 4, Para.2) to show the importance of _______________.
 A) pleasing the young as well as the old
 B) increasing usage among students
 C) exploring new market sections
 D) serving both military and civil needs

30. In order to recover their share of the world market, U.S. auto makers are ____________.
 A) improving product quality
 B) increasing product features
 C) modernizing product style
 D) re-positioning their product in the market

Part III Vocabulary and Structure (20 minutes)

Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

31 By the time he arrives in Beijing, we __________ here for tow days.
 A) have been staying  B) have stayed
 C) shall stay         D) will have stayed

32 According to the American federal government, residents of Hawaii have the longest life __________: 77.2 years.
 A) scope     B) rank
 C) span      D) scale

33 The millions of calculations involved, had they been done by hand, __________ all practical value by the time they were finished.
 A) had lost          B) would lose
 C) would have lost   D) should have lost

34 As a public relations officer, he is said __________ some very influential people.
 A) to have been knowing   B) to be knowing
 C) to have known          D) to know

35 Our hopes __________ and fell in the same instant.
 A) aroused   B) arose
 C) raised    D) rose

36 With the development in science and technology man can make various flowers __________ before their time.
 A) be bloomed   B) blooming
 C) bloom        D) bloomed

37 A season ticket __________ the holder to make as many journeys as he wishes within the stated period of time.
 A) grants      B) promises
 C) entitles    D) presents

38 __________ in the office had made a mistake, and the firm regretted causing the customer inconvenience.
 A) Some       B) Anyone
 C) One        D) Someone

39 In recent years much more emphasis has been put __________ developing the sutdents' productive skills.
 A) over       B) onto
 C) in         D) on

40 Only a selected number of landladies in the neighbourhood have been allowed by the university to take in __________.
 A) residents     B) inhabitants
 C) lodgers       D) settlers

41 The fire was finally brought under control, but not __________ extensive damage had been caused.
 A) after        B) before
 C) since        D) as

42 Purchasing the new production line will be a __________ deal for the company.
 A) profitable    B) tremendous
 C) forceful      D) favorite

43 Rod is determined to get a seat for the concert __________ it means standing in a queue all night.
 A) provided       B) whatever
 C) even if        D) as if

44 We hadn't met for 20 years, but I recognized her __________ I saw her.
 A) for the moment       B) the moment when
 C) at the moment when   D) the moment

45 Though he was born and brought up in America, he can speak __________ Chinese.
 A) smooth      B) fluent
 C) fluid       D) flowing

46 Government reports, examination compositions, legal documents and most business letters are the main situations __________ formal language is used.
 A) in which         B) on which
 C) in that          D) at what

47 Fifty years ago, wealthy people liked hunting wild animals for fun ________ sightseeing.
 A) than to go          B) rather than to go
 C) more than going     D) other than going

48 If the building project __________ by the end of this month is delayed, the construction company will be fined.
 A) to be completed      B) is completed
 C) being completed      D) completed

49 He wrote an article criticizing the Greek poet and won __________ and a scholarship.
 A) status      B) fame
 C) faith       D) courage

50 Jack wishes that he __________ business instead of history when he was in university.
 A) had studied   B) study
 C) studied       D) had been studying

51 The older New England villages have changed relatively little __________ a gas station or two in recent decades.
 A) except           B) besides
 C) in addition to   D) except for

52 The Car Club couldn't __________ to meet the demands of all its members.
 A) ensure  B) guarantee
 C) assume  D) confirm

53 Extensive reporting on television has helped to __________ interest in a wide variety of sports and activities.
 A) gather     B) generate
 C) assemble   D) yield

54 The president promised to keep all the board members __________ of how the negotiations were going on.
 A) informed      B) inform
 C) be informed   D) informing

55 Eating too much fat can __________ heart disease and cause high blood pressure.
 A) contribute to  B) attribute to
 C) attend to      D) devote to

56 All the tasks __________ ahead of time, they decided to go on holiday for a week.
 A) had been fulfilled      B) were fulfilled
 C) having been fulfilled   D) been fulfilled

57 This article __________ more attention to the problem of cultural interference in foreign language teaching and learning.
 A) calls for   B) applies for
 C) cares for   D) allows for

58 He was punished __________ he should make the same mistake again.
 A) unless   B) lest
 C) if       D) provided

59 Petrol is refined from the __________ oil we take out of the ground.
 A) fresh    B) original
 C) rude     D) crude

60 __________ in the United States, St. Louis has now become the 24th largest city.
 A) The fourth biggest city it was
 B) Once the fourth biggest city
 C) Being the fourth biggest city
 D) It was once the fourth biggest city

Part IV Cloze (15 minutes)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D) on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

    More than forty thousand readers told us that they looked for in close friendships, what they expected ___61___ friends, what they were willing to give in ___62___, and how satisfied they were ___63___ the quality of their friendships. The ___64___ give little comfort to social critics.

    Friendship ___65___ to be a unique form of ___66___ bonding. Unlike marriage or the ties that ___67___ parents and children, it is not defined or regulated by ___68___. Unlike other social roles that we are expected to ___69___ - as citizens, employees, members of professional societies and ___70___ organizations - it has its own principle, which is to promote ___71___ f warmth, trust, love, and affection ___72___ two people.

    The survey on friendship appeared in the March ___73___ of Psychology Today. The findings ___74___ that issues of trust and betrayal(背叛)are ___75___ to friendship. They also suggest that our readers do not ___76___ for friends only among those who are ___77___ like them, but find many ___78___ differ in race, religion, and ethnic(种族的)background. Arguably the most important ___79___ that emerges from the data, ___80___, is not something that we found - but what we did not.

61. A) on       B) of      C) to      D) for
62. A) addition B) reply   C) turn    D) return
63. A) about    B) of      C) with    D) by
64. A)results B)effects C)expectations D)consequences
65. A) feels    B) leads   C) sounds  D) appears
66. A) human    B) mankind C) individual D) civil
67. A) bind     B) attach  C) control D) attract
78. A) discipline B) law   C) rule    D) regulation
79. A) keep     B) do      C) show    D) play
70. A) all      B) any     C) other   D) those
71. A)friendship B)interests C)feelings D)impressions
72. A) between  B) on      C) in      D) for
73. A) print    B) issue   C) publication D) copy
74. A) secure   B) assure  C) confirm D) resolve
75. A) neutral  B) main    C) nuclear D) central
76. A) ask      B) call    C) appeal  D) look
77. A) most     B) more    C) least   D) less
78. A) people   B) who     C) what    D) friends
79. A) conclusion B) summary C) decision D) claim
80. A) moreover   B) however C) still    D) yet

Part V Writing (30 minutes)

Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a letter. Suppose you are Zhang Ying. Write a letter to Xiao Wang, a schoolmate of yours who is going to visit you during the week-long holiday. You should write a t least 100 words according to the suggestions given below in Chinese.

   1. 表示欢迎
   2. 提出对度假安排的建议
   3. 提醒应注意的事项

A letter to a Schoolmate
June 23, 2001
Dear Xiao Wang,
_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

______________________________
 Yours,
 Zhang Ying

参考答案:

1. D  2. C  3. C  4. D  5. B 6. C  7. C  8. C  9. B  10. A
11. D 12. B 13. D 14. A 15. A 16. C 17. D 18. A 19. B 20. B
21. C 22. D 23. A 24. D 25. A 26. B 27. A 28. B 29. C 30. A
31. D 32. C 33. C 34. C 35. D 36. C 37. C 38. D 39. D 40. C
41. B 42. A 43. C 44. D 45. B 46. A 47. C 48. A 49. B 50. A
51. D 52. B 53. B 54. A 55. A 56. C 57. A 58. B 59. D 60. B
61. B 62. D 63. C 64. A 65. D 66. A 67. A 68. B 69. D 70. C
71. C 72. A 73. B 74. C 75. D 76. D 77. A 78. B 79. A 80. B

 

 

相关内容:
·2013年6月英语四级考试听力音频 ·2013年6月英语四级考试真题
·2012年12月英语四级考试听力音频 ·2012年12月英语四级考试真题
·2012年6月英语四级考试听力音频 ·2012年6月英语四级考试真题
·2011年12月英语四级考试听力音频 ·2011年12月英语四级考试真题
·2011年6月英语四级考试听力音频 ·2011年6月英语四级考试真题




六级真题详解
·2003年1月英语六级真题详解
·2002年6月英语六级真题详解
·2002年1月英语六级真题详解
·2001年6月英语六级真题详解
·2001年1月英语六级真题详解
·2000年6月英语六级真题详解
·2000年1月英语六级真题详解
·1999年6月英语六级真题详解
·1999年1月英语六级真题详解
·1998年6月英语六级真题详解


::::::::网站首页设为首页联系我们 线路图 ::::::::
中国四六级考试网版权所有
公安局网监编号:1081067     京ICP备05034376号
Copyright ? 2006~2007 China-cet.com