Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains in information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
46. American universities prepare their undergraduates for global careers by giving them chances for international study or internship.
解析：定位到D段第3、4句：And in the United States, institutions are helping place students in summer internships(实习) abroad to prepare them for global careers. Yale and Harvard have led the way, offering every undergraduate at least one international study or internship opportunity—and providing the financial resources to make it possible.
47. Since the mid-1970s, the enrollment of overseas students has increased at an annual rate of 3.9 percent.
解析：定位到C段第2句：Over the past three decades the number of students leaving home each year to study abroad has grown at an annual rate of 3.9 percent, from 800,000 in 1975 to 2.5 million in 2004.
48. The enrollment of international students will have a positive impact on America rather than threaten its competitiveness.
解析：定位到I段第1句：Most Americans recognize that universities contribute to the nation’s well-being through their scientific research, but many fear that foreign students threaten American competitiveness by taking their knowledge and skills back home. They fail to grasp that welcoming foreign students to the United States has two important positive effects: first, the very best of them stay in the States and—like immigrants throughout history—strengthen the nation;
49. The way research is carried out in universities has changed as a result of globalization.
解析：定位到E段：Globalization is also reshaping the way research is done.
50. Of the newly hired professors in science and engineering in the United States, twenty percent come from foreign countries.
解析：定位到C段末句：In the United States, 20 percent of the newly hired professors in science and engineering are foreign-born, and in China many newly hired faculty members at the top research universities received their graduate education abroad.
51. The number of foreign students applying to U.S. universities decreased sharply after September 11 due to changes in the visa process.
解析：定位到H段第3句：In the wake of September 11, changes in the visa process caused a dramatic decline in the number of foreign students seeking admission to U.S. universities, and a corresponding surge in enrollments in Australia, Singapore and the U.K.
52. The U.S. federal funding for research has been unsteady for years.
解析：定位到G段第2句：Most politicians recognize the link between investment in science and national economic strength, but support for research funding has been unsteady.
53. Around the world, governments encourage the model of linking university-based science and industrial application.
解析：定位到F段第2、3句：The link between university-based science and industrial application is often indirect but sometimes highly visible: …. Around the world, governments have encouraged copying of this model, perhaps most successfully in Cambridge, England, where Microsoft and scores of other leading software and biotechnology companies have set up shop around the university.
54. Present-day universities have become a powerful force for global integration.
解析：定位到A段第末句：But at same time, the opening of national borders to the flow of goods, services, information and especially people has made universities a powerful force for global integration, mutual understanding and geopolitical stability.
55. When foreign students leave America, they will bring American values back to their home countries.
解析：定位到I段第3句：…and second, foreign students who study in the United States become ambassadors for many of its most cherished values when they return home.
3.通常超细节：如第47题题干中的 “since the mid-1970s”, “3.9 percent”, 第50题题干中的 “twenty percent” 都是考查学生对数字这一小细节是否注意。