中国四六级考试网
www.china-cet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
     
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
洛基英语
精英培训
四级真题详解
·2004年1月英语四级真题详解
·2003年9月英语四级真题详解
·2003年6月英语四级真题详解
·2003年1月英语四级真题详解
·2002年6月英语四级真题详解
·2002年1月英语四级真题详解
·2001年6月英语四级真题详解
·2001年1月英语四级真题详解
·2000年6月英语四级真题详解
·2000年1月英语四级真题详解
中国四六级考试网 >> 阅读
2013年6月四级快速阅读答案及解析一(沪江)
http://www.china-cet.com        来源:中国四六级考试网        发布时间:2013-06-15 16:50:14
2天记住4000单词的秘密... 点击进入!!
    

2013年6月英语四级快速阅读答案+解析

  【参考答案】

  1. A. they are not rescued once a new edition comes out

  2. B. They haven’t fixed all the shortcomings of print books.

  3. A. they find it troublesome to take notes with an iPad.

  4. D. they are no more than print versions put on a screen

  5. C. a platform for building multimedia content

  6. A. share his learning experience with the best and brightest thinkers

  7. C. professors can join in students’ online discussions

  8. manpower to put together each one

  9. cost

  10. remains to be seen

  【整体点评】

  这是一篇讨论电子课本能否取代纸质课本的议论文。电子书在现在社会已逐渐推广,因此,该话题对于考生而言并不陌生。文章通过对比,电子课本和纸质课本的优劣,最后,得出结论:电子课本未来能否取代纸质课本仍然是一个未知数。文章整体脉络清晰,论点鲜明。考生只要依照文章顺序,按图索骥,答对本篇阅读中的题目还是相对容易的。

  【逐题细评】

  1. 答案:A. they are not rescued once a new edition comes out

  解析:【细节题】。由关键词the biggest problem 定位至文章第二段首句。由“But the worst part is that print editions of textbooks are constantly undergoing revisions。”可知,纸质版课本最大的问题是经常修订,因此,正确答案为A。

  2. 答案:B. They haven’t fixed all the shortcomings of print books。

  解析:【细节题】。由第三段“Which is why digital textbooks, if they live up to their promise, could help ease many of these shortcomings. But till now, they’ve been something like a mirage (幻影) in the distance,”可知,电子课本没能解决纸质书的所有问题。因此,正确答案为B。

  3. 答案:A. they find it troublesome to take notes with an iPad。

  解析:【细节题】。由Kalpit Shah定位到第五段。由“They weren’t using it as a source of communication because they couldn’t read or write in it。”可知,他们不使用电子书,是因为他们不能用电子书进行读写,因此,正确答案为A。

  4. 答案:D. they are no more than print versions put on a screen

  解析:【细节题】。由Inkling CEO Matt Maclnnis 定位到第九段。由 “What I mean by that is the current perspective of the digital textbook is it’s an exact copy of the print book. There’s Course Smart, etc., these guys who take an image of the page and put it on a screen。”可知,Course Smart现在的电子课本只是对纸质课本的复制,因此,正确答案为D。

  5. 答案:C. a platform for building multimedia content

  解析:【细节题】。由第十段首句“He calls Inkling a platform for publishers to build rich multimedia content from the ground up, with a heavy emphasis on real-world functionality。”可知,Matt Maclnnis 认为,Inkling是为出版商搭建丰富的多媒体资源的一个平台,因此,正确答案为C。

  6. 答案:A. share his learning experience with the best and brightest thinkers

  解析:【细节题】。由第14段首句 “But the most exciting part about Inkling,to me,is its notation (批注)system。”和第16段最后一句“The best comments are then sorted democratically by a voting system, meaning that your social learning experience is shared with the best and brightest thinkers。”,可知,最令作者兴奋的是,它的批注系统可以让用户与最优秀的人分享学习经验,因此,正确答案为A。

  7. 答案:C. professors can join in students’ online discussions

  解析:【细节题】。由第17段首句,“As a bonus, professors can even chime in (插话) on discussions。”可知,作为一项福利,教授们可以参与学生们的晚上讨论,因此,正确答案为C。

  8.答案:manpower to put together each one

 解析:【细节题】。由第21段“Each interactive textbook is a media-heavy experience built from the ground up, and you can tell that it takes a respectable amount of manpower to put together each one。”可知,因此,答案为manpower to put together each one。

  9.答案:cost

  解析:【细节题】。由第22段“For now the app is also iPad-exclusive, and though a few of these educational institutions are giving the hardware away for free, for other students who don’t have such a luxury it,s an added layer of cost and an expensive one at that”可知,因此,答案为cost。

  10. 答案:remains to be seen

  解析:【细节题】。由23段“Whether digitally interactive ones like Inkling actually take off or not remains to be seen, and we probably won’t have a definite answer for the next few years。”可知,因此,答案为remains to be seen。

相关内容:
·2015年6月四级选词填空答案(新东方版) ·2015年6月四级选词填空答案(长沙新东
·2015年6月四级选词填空答案(考神团队) ·2015年6月四级仔细阅读答案(考神团队)
·2015年6月四级阅读理解之选词填空(考 ·12月英语四级仔细阅读原文及答案解析
·2014年12月英语四级新题型阅读押题预 ·2014年12月英语四级新题型阅读押题预
·2014年12月英语四级新题型阅读押题预 ·2014年12月英语四级新题型阅读押题预




六级真题详解
·2003年1月英语六级真题详解
·2002年6月英语六级真题详解
·2002年1月英语六级真题详解
·2001年6月英语六级真题详解
·2001年1月英语六级真题详解
·2000年6月英语六级真题详解
·2000年1月英语六级真题详解
·1999年6月英语六级真题详解
·1999年1月英语六级真题详解
·1998年6月英语六级真题详解


::::::::网站首页设为首页联系我们 线路图 ::::::::
中国四六级考试网版权所有
公安局网监编号:1081067     京ICP备05034376号
Copyright ? 2006~2007 China-cet.com